Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΠρόσωπα

Δούφλιας Δημήτριος (υποψήφιος ΔΣ ΕΣΠΕΕΚΑΣ): “Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στα μέλη της ένωσης” (συνέντευξη)

Τα ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ θέλοντας να γνωρίσουν καλύτερα οι στρατιωτικοί της Καστοριάς καλύτερα τους υποψηφίους για το ΔΣ της Ενωσης εν όψει των εκλογών στις 4 Οκτωβρίου σας παρουσιάζουν έναν ακόμα υποψήφιο.

Ο ΕΜΘ Αλχιας (ΠΖ) Δούφλιας Δημήτριος απαντάει στις ερωτήσεις μας και μας συστήνεται:

Σύντομο Βιογραφικό

Βαθμός: ΕΜΘ Αλχιας (ΠΖ)

Ονοματεπώνυμο: Δούφλιας Δημήτριος.

Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος με δύο ανήλικα τέκνα.

Τόπος Καταγωγής: Γέρμας Καστοριάς.

Τόπος κατοικίας: Άργος Ορεστικό

Προέλευση: Εθελοντής Πενταετής Υποχρέωσης.

Εκπαίδευση: εξειδίκευση σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας εργασίας στις Ένοπλες Δυνάμεις (ΙΝ.ΕΠ/ΕΚΔΔΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ)

Υπηρεσία στις Μονάδες :

α. ν.Συμη (Ν.Δωδεκανήσου),

β . Προβατώνα(Ν.Εβρου)

γ . Πέπλο (Ν.Εβρου)

δ . Ν.Καστοριάς.

Εμπειρία: εικοσαετή εργασία στο τμήμα προσωπικού.

  1. Τι σας έκανε να βάλετε υποψηφιότητα στο ΔΣ;

Ευχαριστώ παρά πολύ που μου δίνετε την δυνατότητα να μιλήσω μέσω της ιστοσελίδας σας για θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στρατιωτικούς. Σε ότι αφορά την απόφαση της υποψηφιότητας μου, έπαιξαν πολλοί παράγοντες ρόλο, όπως οι αγωνίες, το άγχος της καθημερινότητας και τα προβλήματα των στελεχών.

  1. Με ποιον τομέα θα θέλατε να ασχοληθείτε στην Ένωση;

Εφόσον με τιμήσουν με την ψήφο τους οι συνάδερφοι μου, θα ασχοληθώ με τον τομέα που θα μου ανατεθεί από τα μέλη του ΔΣ, πάντα με αίσθημα ευθύνης και ταπεινότητας. Θα ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου με εξαιρετική διάθεση και με αίσθημα επιθυμίας.

  1. Πως κρίνετε τις ενέργειες – δράσεις που έκανε το απερχόμενο ΔΣ;

Θα ήθελα να σας ενημερώσω, ότι είχα την τιμή και την περηφάνια, να εκπροσωπήσω τους συναδέρφους μου, σε προηγούμενο ΔΣ, ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, στις εκλογές του Ιανουαρίου το 2017. Πιστεύω ότι ο πιο αυστηρός κριτής είναι τα μέλη της Ένωσης. Άλλωστε αυτοί είναι η πνοή και κινητήριος μοχλός της ΕΣΠΕΚΑΣ.

  1. Ποια είναι τα προβλήματα που εντοπίζουν οι στρατιωτικοί της Καστοριάς;

Τα προβλήματα που εντοπίζουν-αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στρατιωτικοί της Καστοριάς δεν διαφοροποιούνται με αυτά των στρατιωτικών ανά την επικράτεια. Ειδικά στην φρουρά του Νομού Καστοριάς τα προβλήματα είναι τα εξής:

α) η στέγαση β) η ειδική νυχτερινή αποζημίωση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που έχει νομοθετηθεί και δεν έχει ακόμη τεθεί σε εφαρμογή, γ) οι 24ωρες υπηρεσίες  που ακόμη δεν εκτελούνται ανάλογα με την ηλικία των στελεχών, δ) δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε βέβαια, στο ευαίσθητο θέμα των μεταθέσεων που προβληματίζει τόσο τις οικογένειες όσο και τα ίδια τα στελέχη, ε) Το θέμα των αποζημιώσεων των δαπανών υγείας, κ.α.

  1. Τι λένε οι συνάδελφοί σας για την υποψηφιότητά σας στηρίζουν;

Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στα μέλη της ένωσης και είμαι σίγουρος ότι θα πράξουν τα δέοντα. 

  1. Όποιος εκλέγεται πάντα κρίνεται από τα ΜΜΕ, πολύ περισσότερο από τους συναδέλφους του. Είστε έτοιμος/η για κάτι τέτοιο;

Φυσικά και η εποικοδομητική κριτική, ιδιαίτερα από τα μέλη της ένωσης, είναι καλοδεχούμενη και τελικά στοχεύει στη βελτίωση του σωματείου. 

  1. Οι διαφωνίες μέσα σε ένα ΔΣ θα υπάρχουν. Πως μπορείτε να συμβάλλετε στην ομαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων ;

Αυτή είναι η έννοια της Δημοκρατίας. Όλα λύνονται με διάλογο και αλληλοσεβασμό. Συμβαίνει συχνά η ύπαρξη συγκρούσεων, όμως με σωστή διαχείριση και συντονισμό μπορούν να βρεθούν σωστές λύσεις στα πλαίσια δημοκρατικού διαλόγου.

  1. Πείτε μας ΜΟΝΟ 3 χαρακτηριστικά σας, που πιστεύετε ότι είναι απαραίτητα σε ένα μέλος ΔΣ Ένωσης

Το κύριο χαρακτηριστικό μου είναι ενεργητική ακρόαση. Η δεξιότητα αυτή, μου επιτρέπει να ακούω τα μέλη του σωματείου και με καθιστά ανοιχτό στο διάλογο. Αυτό μας οδηγεί στο δεύτερο χαρακτηριστικό που είναι η επικοινωνία. Τρίτο, ευελπιστώ πως το αίσθημα της ηθικής που με διακατέχει θα συμβάλει στην ακόμη πιο θετική εξέλιξη του σωματείου.

  1. Αν εκλεγείτε τι θα θέλατε να αφήσετε στους επόμενους;

Στα πλαίσια του ομαδικού πνεύματος, όλο το Δ.Σ θα επιθυμούσα να αφησει κατ’ αρχήν στα μέλη την αίσθηση οτι εισακούγονταν και λαμβάνονταν υπόψιν καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας.

Στους επόμενους θα ήθελα να παραδοθεί η ανοιχτή μας στάση απέναντι στα μέλη μας καθώς και η προσπάθεια μας να αποτελέσει το σωματείο εναν ακόμη πιο στιβαρό πυλώνα, εντελώς εδραιωμένο πλέον, στήριξης των νόμιμων δικαιωμάτων των στρατιωτικών συναδέλφων μας. Ουσιαστικά, καθε θητεία θα πρέπει να ενδυναμώνει το σωματείο καθώς είναι σχετικά νεοσύστατο. Σιγά – σιγά ή μάλλον ήδη φεύγει απο τα σπάργανα και δυναμώνει. Αυτός είναι κατα τη γνώμη μου ένας ακόμη πολύ βασικός ρόλος του παρόντος Δ.Σ, του επόμενου και πάει λέγοντας.. Η συμβολή δηλαδή στην περαιτέρω ανάπτυξη  του σωματείου μας που θα το καθιστά κάθε φορά ακόμη πιο δυνατό

Ευχαριστούμε πολύ και Καλή Επιτυχία!

stratiotikathemata.blogspot.com

 

Back to top button