Κοζάνη

Κοζάνη: Με μεγάλες εκπτώσεις απαντά ο εμπορικός σύλλογος μετά την ακύρωση της εμποροπανήγυρης

Ξεκίνησε την Δευτέρα, στα εμπορικά καταστήματα της πόλης της Κοζάνης, το εννιαήμερο αγορών και προσφορών, σε μια προσπάθεια του Εμπορικού Συλλόγου να αντικαταστήσει την εμποροπανήγυρη του «Νιάμερου», που λόγω της πανδημίας του κορονοϊού έχει αναβληθεί, όπως και όλες οι εμποροπανηγύρεις της Δυτικής Μακεδονίας.

Το εννιαήμερο αγορών και προσφορών πραγματοποιείται έως και την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, που θα ήταν και η ημέρα ολοκλήρωσης του «Νιάημερου».

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία αυτή, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, Σάκης Δραγατσίκας, αφού τόνισε ότι οι προσφορές από όλα τα καταστήματα θα κυμαίνονται από 40-60%, επισήμανε η αγορά περνούσε πάντα δύσκολα την περίοδο της εμποροπανήγυρης ως και το τέλος Οκτωβρίου, όπως περνά και τώρα με την Covid-19.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης του Δήμου Κοζάνης, Κώστας Κυριακίδης, αφού εξήρε την πρωτοβουλία, τόνισε ότι «μέλημα του Δήμου είναι να στηρίζει τις τοπικές επιχειρήσεις και την τοπική επιχειρηματικότητα», και για το λόγο αυτό είχε ληφθεί και η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για 30% έκπτωση στις τοπικές επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο «Νιάημερο».

Κάλεσμα στο καταναλωτικό κοινό να συμμετέχει στην πρωτοβουλία αυτή έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Γιώργος Βαβλιάρας, ο οποίος κάλεσε και άλλους Εμπορικούς Συλλόγους να υιοθετήσουν αυτό που γίνεται στην πόλη της Κοζάνης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Back to top button