Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές, ψητές

Υλικά συνταγής

  • πιπεριές Φλωρίνης: 1 κιλό, κόκκινες
  • λευκά τυριά (φέτα, μυζήθρα, χαλούμι): 1/2 κιλό
  • μαϊντανός: 2-3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
  • αλάτι: λίγο
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
  • λάδι: 1/2 φλιτζάνι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε καλά τις πιπεριές, κόβετε το κοτσάνι και τις καθαρίζετε από τους σπόρους τους. Τις αλατίζετε ελαφρά, τις αλείφετε με λίγο λάδι και τις ψήνετε για 10’ στο γκριλ να μαλακώσουν (σε μια άκρη, βάζετε και τα κοτσάνια να ψηθούν και αυτά).
  2. Κόβετε τα τυριά σε μικρά μπαστουνάκια ή κυβάκια, τα ανακατεύετε με λίγο λάδι, πιπέρι και το μαϊντανό και γεμίζετε με το μείγμα αυτό τις πιπεριές.
  3. Ξαναβάζετε σε κάθε πιπεριά το κοτσάνι της και κλείνετε συγκρατώντας με οδοντογλυφίδες. Τις ψήνετε αφού τις περιχύσετε με το υπόλοιπο λάδι μέχρι να μαλακώσουν πολύ. (αν θέλετε στην αρχή τις έχετε σκεπάσει με αλουμινόχαρτο, το οποίο αφαιρείτε στο τέλος).
Mix & Match

Οι γεμιστές πιπεριές είναι πάντα ένα ευπρόσδεκτο μεζεδάκι της εποχής, το οποίο συνοδεύουμε εύκολα με κάποια καλή ρετσίνα, με κρύες μπίρες ή φυσικά ουζάκι. Αν θέλουμε βεβαίως να ανοίξουμε ένα μπουκάλι κρασί για να τους κάνουμε παρέα, διαλέγουμε ένα ροζέ ή κάποιο λευκό από Μαλαγουζιά κι Ασύρτικο, ένα Αθήρι ή ένα Ζακυνθινό.

icookgreek.com