Καστοριά

Αθώοι για δεύτερη φορά οι δημοτικοί σύμβουλοι Καστοριάς!

Μετά από την πρώτη φάση αθώωσης τους, όπου κατέρρευσε το κατηγορητήριο εναντίον των 29 δημοτικών συμβούλων από όλες τις παρατάξεις, πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε και η πανηγυρική δεύτερη αθώωση τους από το Δικαστήριο της Καστοριάς.

Της Δώρας Κωτσοπούλου

Πρόκειται για την υπόθεση που αφορούσε την σχεδόν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς το 2015 με την οποία δινόταν η άδεια για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε τοπική επιχείρηση. Εκεί, λόγω των προσωπικών διαφορών τους, δυο γειτονικές επιχειρήσεις κατέφυγαν σε μηνύσεις όχι μόνο στον επιχειρηματία με τα τραπεζοκαθίσματα αλλά και όλων των δημοτικών συμβούλων που ψήφισαν υπέρ της άδειας παραχώρησης. Στο δικαστήριο, μετά από αρκετές αναβολές, εκδικάστηκε τελικά η απόφαση με παρόντες τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους της περιόδου εκείνης καθώς και των δυο βασικών μαρτύρων κατηγορίας.

Σε μια συνεδρίαση που θύμιζε Δημοτικό Συμβούλιο από τα παλιά, το κατηγορητήριο κατέπεσε πολύ γρήγορα και με την απόφαση του το Δικαστήριο απέδωσε όχι μόνο δικαιοσύνη και αθώωσε τους κατηγορουμένους.

Από τα παραλειπόμενα της ακροαματικής διαδικασίας ξεχώρισε η άρνηση του Δήμου Καστοριάς να υπερασπίσει με τους νομικούς του τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου που είχαν εμπλακεί σε μια διαδικασία λειτουργώντας ως αιρετοί εκπρόσωποι στο ανώτερο όργανο του Δήμου και όχι ως ιδιώτες!

Όσον αφορά τις απολογίες των δημοτικών συμβούλων, τις εντυπώσεις κέρδισαν ο πρώην δήμαρχος κ. Χατζησυμεωνιδης, ο επικεφαλής της παράταξης των ΕΝΔΗΜΩ κ. Καρανικολόπουλος και ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Μπινιάκος.

Εντύπωση προκάλεσαν επίσης, αλλά με τελείως αρνητικό περιεχόμενο, οι δηλώσεις πρώην αντιδημάρχων της διοίκησης Αγγελή που θύμιζαν παιδάκια νηπιαγωγείου αφού πολύ ξεκάθαρα δήλωσαν ότι ψήφισαν θετικά παρότι δεν ήθελαν επειδή τους είπαν να κάνουν έτσι κάποιοι συνάδελφοι τους, επειδή φοβόταν την αντίδραση, επειδή δεν ήξεραν περί τίνος πρόκειται ή επειδή δεν άκουγαν καλά γιατί καθόταν στην άλλη άκρη της αίθουσας, ενώ εκτός από αστεία, προκάλεσε και την οργή της έδρας η δικαιολογία δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας και μεγαλοκομματικό στέλεχος της κυβερνώντας παράταξης ότι είχε ψηφίσει παρών τότε και κατά λάθος γράφτηκε στα πρακτικά ότι ψήφισε ναι!

Τέλος, δεν είναι λίγοι αυτοί που είδαν στις διεργασίες και στα καφέ που έλαβαν χώρα ανάμεσα από τα διαλείμματα της δίκης, την οικοδόμηση νέων συνεργασιών και δυνατών σχέσεων μεταξύ συγκεκριμένων ατόμων, ανάμεσα και σε πρώην αντιπάλους, για την διεκδίκηση του Δήμου με αναφορά μάλιστα και στον επικεφαλής της νέας κίνησης. Αναμένουμε λοιπόν…

kastoria365.gr

 

Back to top button