Καστοριά

Γ. Σπυρίδης: «Το ποσοστό επιτυχίας των εξιχνιασμένων εγκλημάτων στην Π.Ε. Καστοριάς ξεπερνά το 85%»

Για την τρέχουσα επικαιρότητα, το αστυνομικό μέγαρο, για τους ελέγχους κατά της διασποράς του κορωνοϊού και για τις δράσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς, μίλησε ο Πρόεδρος της Ε.Α.Υ. Καστοριάς Ιωάννης Σπυρίδης

Της Χρύσας Κοσμίδου

Πληθώρα δράσεων πραγματοποιεί η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς. Μάλιστα κατά την προηγούμενη εβδομάδα, έλαβε χώρα η Εθελοντική Αιμοδοσία την οποία διοργάνωσε η Ένωση. Η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα, με τηρούμενα όλα τα μέτρα ασφαλείας «Μας τίμησαν συνάδελφοι και πολίτες. Οι μονάδες αίματος που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν στους συμπολίτες μας που τις έχουν ανάγκη», σημείωσε ο κ. Σπυρίδης και συνέχισε λέγοντας πως οι προγραμματισμένες ημερίδες, οι οποίες αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας της COVID-19 με θέμα τον «Ποινικό Κώδικα», την «Ποινική Δικονομία» και την «Παιδική Σεξουαλική Κακοποίηση», θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του έτους «Ευελπιστούμε ότι τους επόμενους μήνες θα πραγματοποιήσουμε ό,τι αφήσαμε σε εκκρεμότητα».  

Οι Καστοριανοί τηρούν τα μέτρα προστασίας

Η Ελληνική Αστυνομία, από την πρώτη ημέρα εμφάνισης της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, διενεργεί αστυνομικούς ελέγχους παντού κατά της διασποράς του νέου ιού. Ο Πρόεδρος της Ε.Υ.Α. Καστοριάς ενημέρωσε πως τα πρόστιμα στην Π.Ε. Καστοριάς είναι ελάχιστα «Και στην περιοχή μας, σε καθημερινή βάση, πραγματοποιούμε ελέγχους. Αυτό το οποίο διαπιστώνουμε με χαρά, είναι πως ο κόσμος έχει καταλάβει πόσο σημαντική είναι η χρήση της μάσκας».

Ι. Σπυρίδης: «Καταφέραμε να διατηρήσουμε την εγκληματικότητα σε χαμηλά επίπεδα»

Κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, το δίμηνο δηλαδή της καραντίνας, τα ποσοστά των εγκληματικών δράσεων ήταν χαμηλά. Από τη στιγμή που έληξε η καραντίνα, τα εν λόγω ποσοστά άρχισαν να παίρνουν ξανά την ανιούσα «Δεν μπορούμε να πούμε ότι μειώθηκε το έγκλημα. Υπάρχουν καθημερινά συμβάντα, όπως μικροκλοπές, μικροφθορές, αλλά και πιο σοβαρά αδικήματα, τα οποία σχετίζονται με ναρκωτικά, όπλα, αλλά και μεταφορές αλλοδαπών. Το ευχάριστο είναι ότι οι συνάδελφοι που υπηρετούμε στην Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς, καταφέραμε να διατηρήσουμε την εγκληματικότητα σε χαμηλά, για τα σημερινά δεδομένα, επίπεδα. Αυτό οφείλεται στον επαγγελματισμό όλων των συναδέλφων μου. Το ποσοστό επιτυχίας των εξιχνιασμένων εγκλημάτων στην Π.Ε. Καστοριάς ξεπερνά το 85%», ήταν τα λόγια του κ. Σπυρίδη.

Συνάντηση της Ε.Υ.Α. Καστοριάς με τον Δήμαρχο Γιάννη Κορεντσίδη

Πριν από λίγο καιρό, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δήμαρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη και αντιπροσωπείας του Σωματείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς, αποτελούμενης από τον Πρόεδρο της Ε.Α.Υ Καστοριάς Ιωάννη Σπυρίδη και τον Γενικό Γραμματέα αυτής Μηνά Τοτονίδη προκειμένου να συζητηθούν επίκαιρα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο και ειδικότερα τους Αστυνομικούς που υπηρετούν στη Δ.Α Καστοριάς.

«Συζητήσαμε για το θέμα της ονοματοδοσίας της οδού που βρίσκεται μπροστά στο νέο Αστυνομικό Μέγαρο. Επίσης καταθέσαμε στον Δήμαρχο υπόμνημα για το ζήτημα που αφορά την είσοδο των τέκνων των Αστυνομικών στους Δημοτικούς Βρεφικούς και Παιδικούς σταθμούς και του ζητήσαμε να ληφθεί από μέρους του ειδική μέριμνα προκειμένου να διευκολύνονται οι συνάδελφοι που “τεχνητά” έχουν εξαιρεθεί από το νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και αδυνατούν να καταφύγουν στους ιδιωτικούς σταθμούς. Ο κ. Κορεντσίδης αγαπάει ιδιαίτερα την Αστυνομία. Η ανταπόκρισή του θα έλεγα ότι ήταν άμεση και προσπάθησε να δώσει λύσεις», ενημέρωσε ο κ. Σπυρίδης.

Προχωρά με γοργούς ρυθμούς η ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς

Όσον αφορά στο Αστυνομικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Υ. Καστοριάς, μαζί με τον Αστυνομικό Διευθυντή Καστοριάς Νέστορα Θωμά και τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Κεραμά επισκέφτηκαν το χώρο όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες ανέγερσης του νέου αστυνομικού μεγάρου.

Ο κ. Σπυρίδης μετέφερε τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το έργο «Έπειτα από συζήτηση που είχαμε με τον επιβλέπων μηχανικό, μας ενημέρωσε ότι οι εργασίες πραγματοποιούνται με γοργούς ρυθμούς και μας είπε πως το έργο θα παραδοθεί εντός της προβλεπόμενης ημερομηνίας, συμπεριλαμβανομένων και των παρατάσεων που πήρε λόγω της πανδημίας».

Μεγάλη προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες

Τις τελευταίες ημέρες, άγνωστοι καλούν με απόκρυψη, σε ανυποψίαστους πολίτες με σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα ή τιμαλφή. Ειδικότερα οι απατεώνες προσποιούμενοι ότι είναι συγγενικό πρόσωπο του καλούντος, λένε ότι είχαν κάποιο σοβαρό ατύχημα και ότι επείγοντος χρειάζονται χρήματα ή οτιδήποτε άλλο αξίας. Η φασαρία, οι φωνές, τα κλάματα που ακούγονται στο πίσω μέρος της γραμμής αποτελούν κομμάτι ενός καλοστημένου σκηνικού.   Κατά το παρελθόν πολλοί πολίτες “πιάστηκαν” θύματα της συγκεκριμένης τηλεφωνικής απάτης, καθώς από την αγωνία και το άγχος τους έπραξαν ό,τι τους ζητήθηκε από τους απατεώνες.

Ο κ. Σπυρίδης, θέλοντας να επιστήσει την προσοχή των πολιτών είπε πως «Θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν λαμβάνουν τηλεφωνήματα στα οποία άγνωστοι επικαλούνται τροχαία ατυχήματα, όπου εμπλέκονται αγαπημένα τους πρόσωπα ή συγγενείς προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα. Καθημερινά άνθρωποι σκαρφίζονται το οτιδήποτε για να αποσπάσουν παρανόμως χρήματα ή τιμαλφή».

orizontespress.gr

 

 

 

 

Back to top button