Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Πώς γυρίστηκε η ταινία “ΑΣΤΟΡΙΑ” εν μέσω κοροναϊού στην Καστοριά – Τι συνέβη με τα γυρίσματα στο ΚΤΕΛ (αφιέρωμα – φωτογραφίες)

Το όνομα της ταινίας είναι ένα λογοπαίγνιο της λέξης Καστοριά. Επειδή η ταινία διαδραματίζεται στην Καστοριά είναι ο τρόπος που ”φώναζαν” οι ήρωες της ιστορίας την πόλη και επίσης είναι πιασάρικο!
Η ομάδα που σε μόλις 40 λεπτά κατάφερε να με συναρπάσει και να με μεταφέρει στον δικό της κόσμο σε εκείνον της ”ΑΣΤΟΡΙΑ”. Πόσο δύσκολο είναι όμως, να είσαι 23 χρονών, να έχεις τελειώσει σχολή κινηματογράφου και να ζεις στην Ελλάδα; Οι Film Lemon έχουν τις απαντήσεις που χρειάστηκα.
Μυρτώ Τούλα

Όλη η ομάδα των συντελεστών είναι φοιτητές στην Σχολή Κινηματογράφου του ΑΠΘ. Τα τελευταία χρόνια οι δύο εκ των τριών βρισκόταν στην Αγγλία, λόγω του κορονοϊού και της γενικότερης κατάστασης γύρισαν στην Ελλάδα, ανάμεσα σε αυτό τον χρόνο γεννήθηκε η ”ΑΣΤΟΡΙΑ”. Είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν την πτυχιακή τους. Η σύλληψη της ιδέας για την δημιουργία της ταινίας μικρού μήκους ξεκίνησε τον Μάιο.

”Πέραν των επαγγελματικών είμαστε φίλοι. Αυτό είναι θησαυρός γιατί σε ένα πρόβλημα, η σε μία επιτυχία βλέπουμε όλοι το ίδιο πράγμα. Ο καθένας γνωρίζει το πως σκέφτεται και το πως λειτουργεί ο απέναντι εκείνη την ώρα. Είμαστε κολλητοί που έχουμε συνεργαστεί αρκετά χρόνια σε αρκετά project. Δηλαδή αν πρέπει να αλλάξει κάτι, η αν υπάρξει μία εικόνα που προκύπτει εν συνεχεία των γυρισμάτων, ο άλλος καταλαβαίνει αμέσως τι θέλουν να πουν οι δύο. Δεν είμαστε από τις ομάδες που θα σκεφτούμε πολύ καιρό για το τι θα κάνουμε. Όταν θέλουμε να γυρίσουμε μία ταινία, βάζουμε μπρος κατευθείαν τις διαδικασίες. Η ”ΑΣΤΟΡΙΑ” δεν ήταν ένα όνειρο που είχαμε από μικροί. Έγινε στην πορεία.”

Το όνομα της ταινίας είναι ένα λογοπαίγνιο της λέξης Καστοριά. Επειδή η ταινία διαδραματίζεται στην Καστοριά είναι ο τρόπος που ”φώναζαν” οι ήρωες της ιστορίας την πόλη και επίσης είναι πιασάρικο.

”To πιο αστείο περιστατικό στα γυρίσματα διαδραματίστηκε στα ΚΤΕΛ. Είχαμε κλείσει έναν χώρο με λεωφορείο για μία ώρα. Μας είχαν πει πως δεν χρειάζεται να κλείσουμε συγκεκριμένο λεωφορείο διότι έχει μόνιμα στο σταθμό. Πηγαίνουμε εκεί και μας λέει ο υπεύθυνος τα λεωφορεία παραμένουν στο σταθμό για ένα τέταρτο μόνο. Εμείς τα χάνουμε. Του δείχνουμε ένα και τους λέμε ”εκείνο μπορεί να μείνει ένα μισάωρο;” μας λέει αυτό πρέπει να φύγει στις 15:00. Κοιτάμε το ρολόι 14:48 (12 λεπτά). Πηγαίνουμε στον Γαβριήλ και του λέμε έχεις 12 λεπτά. Αρχίζουμε να τρέχουμε σαν τρελοί. Να δούμε τι έχει εκεί κοντά για να κόψουμε την σκηνή. Μήπως αλλάξουμε το πρόγραμμα και πάμε στα ΚΤΕΛ άλλη μέρα (πράγμα καταστροφικό για εμάς αφού ο χρόνος μας ήταν πολύ περιορισμένος.) Αλλά, εν τέλει, τα καταφέραμε και γυρίσαμε το πλάνο σε 12 λεπτά. Το συμβάν δεν ήταν πολύ καλό, δεν είχε καθόλου πλάκα.”
Διαβάστε όλο το μεγάλο αφιέρωμα στο parallaximag.gr

“ΑΣΤΟΡΙΑ”: Μια νέα μικρού μήκους ταινία που γυρίστηκε στην Καστοριά χρειάζεται τη βοήθειά μας (βίντεο)

Η ομάδα παραγωγής της ταινίας ΑΣΤΟΡΙΑ ευχαριστεί τους χορηγούς

Back to top button