Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Β. Πανταζής: «Ακόμα και χωρίς την εμποροπανήγυρη του Άργους Ορεστικού η κίνηση στην τοπική αγορά δεν ήταν καλή»

Προβληματισμός στον εμπορικό κόσμο της Καστοριάς

Εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν πραγματοποιήθηκε φέτος η Εμποροπανήγυρη του Άργους Ορεστικού.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς Βαγγέλης Πανταζής, ενημέρωσε πως πάρα την ακύρωση του πιο γνωστού πανηγυριού της Δυτικής Μακεδονίας, δεν παρατηρήθηκε αύξηση στην αγοραστική κίνηση των εμπορικών καταστημάτων της Καστοριάς.

«Δεν υπήρξε καμία διαφοροποίηση –δυστυχώς- προς τα πάνω. Ακόμα και χωρίς το πανηγύρι η κίνηση στην αγορά δεν ήταν καλή. Βέβαια, δεν ξέρουμε τι θα γινόταν εάν πραγματοποιούνταν η Εμποροπανήγυρη και πόσο πιο άσχημη θα ήταν η κατάσταση», δήλωσε ο κ. Πανταζής.

Η πλειονότητα του καταναλωτικού κοινού της Εμποροπανήγυρης στοχεύει σε συγκεκριμένα προϊόντα , όπως για παράδειγμα είναι τα παιχνίδια, τα σχολικά είδη, τα παιδικά ενδύματα και υποδήματα, τα αθλητικά και τα λευκά είδη. Μιας και δεν πραγματοποιήθηκε το πανηγύρι, οι καταστηματάρχες ήλπιζαν ότι το καταναλωτικό κοινό θα μπορούσε να προμηθευτεί τα προαναφερόμενα προϊόντα από την τοπική αγορά, κάτι το οποίο δεν συνέβη «Υπάρχουν παράπονα και από συναδέλφους οι οποίοι πωλούν σχολικά είδη. Φαίνεται γενικότερα ότι υπάρχει πρόβλημα στην αγορά. Η κατανάλωση έτσι όπως την περιμένουμε, δεν φτάνει στα επιθυμητά επίπεδα. Υπάρχει η αγωνία, ο προβληματισμός και η αβεβαιότητα σε όλους τους καταστηματάρχες», ήταν τα λόγια του κ. Πανταζή.

Μέσα σε όλες αυτές τις δυσκολίες, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς, ενημέρωσε πως ναι μεν πολλές επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, από την άλλη μεριά όμως ανοίγουν και πολλά καταστήματα. «Γεγονός ιδιαίτερα ευχάριστο», σημείωσε ο κ. Πανταζής. Βέβαια η κατάσταση στον εμπορικό κόσμο είναι δύσκολη σε όλη τη χώρα και κυρίως στις μικρές πόλεις.

Μεγάλο ποσοστών των καταναλωτών πραγματοποιεί τις αγορές του μέσω διαδικτύου. Κάποιοι άλλοι καταναλωτές, προτιμούν να επισκέπτονται τις αγορές μεγαλύτερων πόλεων όπως για παράδειγμα της Θεσσαλονίκης ή των Ιωαννίνων «Τα τελευταία χρόνια το ηλεκτρονικό εμπόριο μεγεθύνεται. Μάλιστα πολλοί Καστοριανοί καταστηματάρχες, έχουν μπει στη διαδικασία δημιουργίας και λειτουργίας ηλεκτρονικού καταστήματος. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για άλλου είδους ανταγωνισμού, με την έννοια ότι έχεις να ανταγωνιστείς ηλεκτρονικά καταστήματα από όλη την υφήλιο. Φυσικά ο καταναλωτής εάν απευθυνθεί στις περιφερειακές αγορές, θα βρει αυτό το οποίο επιθυμεί, αρκεί να έχει τη διάθεση, το χρόνο και κυρίως τη βούληση να στηρίξει την τοπική αγορά», κατέληξε ο κ. Πανταζής.

Χρύσα Κοσμίδου

orizontespress.gr

Back to top button