ΓρεβενάΚοζάνη

Ο Γιώργος Κασαπίδης για το τροχαίο στην Εγνατία (φωτογραφίες)

Λίγα λεπτά πριν διέλθω από Γρεβενά προς Κοζάνη, γύρω στις 20:20 με πλήρες σκοτάδι, σε σημείο αρκετά χιλιόμετρα μετά τον κόμβο Γρεβενών στην Εγνατία οδό, ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μια άτυχη αρκούδα, χωρίς ευτυχώς ανθρώπινα θύματα.
Σφοδρή η σύγκρουση και πολλά τα συντρίμμια στο δρόμο. Ούτε τραυματισμός στους επιβαίνοντες οι οποίοι όπως δήλωσαν φορούσαν όλοι (3) τις ζώνες ασφαλείας. Το αυτοκίνητο είχε σημαντική ζημιά. Το άτυχο ζώο δυστυχώς κατέληξε.
Άμεση η επέμβαση της Αστυνομίας – Τροχαίας Γρεβενών, σε λίγα λεπτά αφού ενημέρωσα στο 100, κατέγραψε το ατύχημα και διαφύλαξε την ασφαλή διέλευση των οδηγών, των αυτοκινήτων και πολλών φορτηγών, χωρίς την παρουσία της οποίας ο κίνδυνος νέου ατυχήματος ήταν μεγάλος.
Γρήγορη ήταν και η ανταπόκριση των συνεργείων της Εγνατίας όπως επίσης και της δασικής Υπηρεσίας και του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που επιλήφθησαν των υποχρεώσεων τους, για την καταγραφή του συμβάντος, την ταυτοποίηση και την ασφαλή μετακίνηση και μεταφορά του ζώου.
Παράξενο πως βρέθηκε στο σημείο εκείνο καθώς ο δρόμος έχει ισχυρή περίφραξη σε όλο του το μήκος. Πιθανόν να εισήλθε από τον κόμβο των Γρεβενών και να εγκλωβίστηκε αναζητώντας διέξοδο.
Από βδομάδα σε ειδική σύσκεψη στην Περιφέρεια θα μας απασχολήσει το θέμα για οριστική και αποτελεσματική λύση, καθώς όπως ενημερώθηκα έχουν συμβεί κι άλλα παρόμοια ατυχήματα στο ίδιο κομμάτι της Εγνατίας.
Χρειάζεται προσοχή από όλους όσοι κινούνται στο δρόμο αυτόν ιδίως τις πρώτες βραδυνές και πρωινές ώρες πριν ξημερώσει.
Θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω δημόσια την Ελληνική Αστυνομία – Τροχαία Γρεβενών για την άμεση αντίδραση τους και το υψηλό αίσθημα καθήκοντος που επέδειξαν όπως επίσης για τον ίδιο λόγο και τη Δασική Υπηρεσία, την Εγνατία, τη θηροφυλακή και τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ.
Γιώργος Κασαπίδης

Νεκρή αρκούδα, μετά από τροχαίο στην Εγνατία (βίντεο – φωτογραφίες – δηλώσεις Κασαπίδη)

Back to top button