Κόσμος

Σε νοσοκομείο εισήχθη ο Nτόναλντ Τραμπ – Αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα

Ο  γιατρός του Λευκού Οίκου έκανε γνωστό ότι ο πρόεδρος Τραμπ λαμβάνει μία πειραματική θεραπεία για τον κορωνοϊό, με πολυκλωνικά αντισώματα και έχει «υψηλό ηθικό» μολονότι αισθάνεται κόπωση

Στο νοσοκομείο, μεταφέρθηκε τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος εχθές διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό.
Η διακομιδή του στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ, έγινε με το προεδρικό ελικόπτερο (Marine One).

Μάλιστα, πριν από λίγο σε νέο μήνυμά του στο twitter ανέφερε ότι «Πηγαίνω καλά, νομίζω! Σας ευχαριστώ όλους! Αγάπη!».

Σε πλάνα που μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίζεται να βαδίζει προς το ελικόπτερο φορώντας μάσκα. Σε βιντεοσκοπημένo μήνυμά του που ανήρτησε στο twitter, o Nτόναλντ Τραμπ ευχαριστεί τον αμερικανικό λαό για την υποστήριξή του.
«Νιώθω πολύ καλά. Θέλω να βεβαιωθούμε ότι όλα θα πάνε καλά. Και η πρώτη κυρία είναι καλά. Σας ευχαριστώ πολύ, εκτιμώ το ενδιαφέρον σας και δεν πρόκειται να το ξεχάσω», αναφέρει στο μήνυμά του.

Σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε ότι Αμερικανός πρόεδρος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και έπειτα από σύσταση των ιατρών που τον παρακολουθούν. «Είναι σοβαρό», ανέφερε σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ στο CNN, προσθέτοντας πως ο Αμερικανός πρόεδρος είναι καταβεβλημένος και αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.

Νωρίτερα χθες, ο γιατρός του Λευκού Οίκου έκανε γνωστό ότι ο πρόεδρος Τραμπ λαμβάνει μία πειραματική θεραπεία για τον κορωνοϊό, με πολυκλωνικά αντισώματα και έχει «υψηλό ηθικό» μολονότι αισθάνεται κόπωση. Η σύζυγός του, Μελάνια, η οποία έχει και αυτή προσβληθεί από τον ιό, έχει «ελαφρύ βήχα και πονοκέφαλο» και παραμένει σε απομόνωση.

Σύμφωνα πάντως με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει μεταβιβάσει την εξουσία στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, καθώς εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του.

Σημειώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι 74 ετών. Λόγω της ηλικίας του, αλλά και του γεγονότος ότι είναι υπέρβαρος, ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών του Κλίβελαντ, που επικαλείται το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, 11 άτομα από τους διοργανωτές της τηλεμαχίας την περασμένη Τρίτη, έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον κορωνοϊό, όπως και 3 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι του Λευκού Οίκου. Και οι τρεις είχαν έρθει σε επαφή με τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Αρκετά προβεβλημένα στελέχη του ρεπουμπλικανικού κόμματος, μεταξύ των οποίων η πρόεδρός του Ρόνα Μακντάνιελ και οι γερουσιαστές Μάικ Λι και Τομ Τίλις, διεγνώσθησαν θετικοί στον ιό.

Αντιδράσεις

Τις «καλύτερες ευχές του» για ταχεία ανάρρωση στον διάδοχό του Ντόναλντ Τραμπ και την πρώτη κυρία, έστειλε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα .
«Παρότι βρισκόμαστε εν μέσω μιας μεγάλης πολιτικής μάχης, την οποία παίρνουμε πολύ σοβαρά, θέλουμε να απευθύνουμε τις καλύτερες ευχές μας στον πρόεδρο των ΗΠΑ και την πρώτη κυρία», ανέφερε στη δήλωσή του.

Μήνυμα για ταχεία ανάρρωση έστειλε στον Αμερικανό πρόεδρο και ο πολιτικός του αντίπαλος Τζο Μπάιντεν. «Αυτές είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Δεν υπάρχει τίποτα πέρα από τις δυνατότητές μας. Ο Θεός να σε ευλογεί. Ο Θεός να προστατεύει την πρώτη οικογένεια και κάθε οικογένεια που αντιμετωπίζει αυτόν τον ιό, ο Θεός να προστατεύσει τα στρατεύματά μας», ανέφερε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών.

Ανάλογες ευχές έστειλαν χθες το βράδυ στον Αμερικανό πρόεδρο, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του καθώς και ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου.

«Προσευχόμαστε στον Θεό για την ταχεία και πλήρη ανάρρωση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και της πρώτης κυρίας της χώρας, αλλά και για όλους όσοι έχουν νοσήσει ή πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού», σημείωσε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

skai.gr

 

Back to top button