Θεσσαλονίκη: Τέλος εποχής στο Θεαγένειο – Η ημερήσια νοσηλεία πάει Πυλαία

Χάρη σε δωρεά που έκανε η κυρία Μαριάννα Λάτση στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου

Σε έναν υπερσύγχρονο χώρο στο συγκρότημα του Ξενώνα Φιλοξενίας Καρκινοπαθών στην Πυλαία θα μεταφερθεί μέσα στο 2021 η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας του Θεαγενείου όπου καθημερινά κάνουν τις θεραπείες τους 180-200 καρκινοπαθείς. Ήδη η διαδικασία προχωράει, χάρη σε δωρεά που έκανε η κυρία Μαριάννα Λάτση στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου, και σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης του Θεαγενείου, τον Απρίλιο ή τον Μάιο του ερχόμενου έτους θα γίνει η μεταφορά της Μονάδας.

«Έτσι , αφενός θα αποσυμφορηθεί το “Θεαγένειο” και αφετέρου θα βελτιωθεί η ψυχολογία των ασθενών οι οποίοι δεν θα πηγαίνουν πλέον στο Νοσοκομείο αλλά στην καινούργια Μονάδα που θα λειτουργεί σε έναν φωτεινό χώρο εξαιρετικής ξενοδοχειακής υποδομής που θα δημιουργεί μια άλλη εικόνα σε όσους υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια του Θεαγενείου Ευαγγελία Κουρτέλη Ξουρή.

Η κ.Κουρτέλη σημείωσε ότι ήδη προ της πανδημίας υπήρχε υπερσυγκέντρωση των ασθενών στον 9ο όροφο του “Θεαγενείου” όπου λειτουργεί η Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας, η οποία, από τότε που εκδηλώθηκε η πανδημία, λειτουργεί πλέον σε δύο επίπεδα. Παράλληλα ανέφερε ότι στο συγκρότημα του Ξενώνα , η χρήση του οποίου παραχωρήθηκε από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στο Θεαγένειο, θα μεταφερθεί και το σύστημα προτεραιότητας που δώρησε στο Νοσοκομείο ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού νομού Θεσσαλονίκης “ Αλμα Ζωής” το οποίο δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα.

«Με αυτό το σύστημα, ο ασθενής ανά πάσα στιγμή θα μπορεί να γνωρίζει σε ποιά φάση βρίσκεται η διαδικασία που τον αφορά και θα μπορεί να απεγκλωβίζεται από την αναμονή και να μην χάνει και χρόνο» εξήγησε η διοικήτρια του Θεαγενείου.

Αγγέλα Φωτοπούλου

ΑΠΕ

shares