ΑθλητικάΚαστοριά

Διαμαντίδης και Αλβέρτης: «Καταδικασμένοι να πρωταγωνιστούμε» (βίντεο)

Στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της ομάδας βρίσκονται ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, δύο παίκτες που έχουν γράψει ιστορία στον Παναθηναϊκό κι έχουν συνδέσει τα ονόματά τους με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συλλόγου

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα στην Euroleague με τη νίκη στη Μόσχα επί της Κίμκι και ετοιμάζεται για το ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό.

Στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας της ομάδας βρίσκονται ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, δύο παίκτες που έχουν γράψει ιστορία στον Παναθηναϊκό κι έχουν συνδέσει τα ονόματά τους με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συλλόγου.

Σε αποκλειστική συνέντευξή τους στην κάμερα του ΟΠΑΠ εξήγησαν πότε θα είναι έτοιμος ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, ποιοι είναι οι στόχοι του σε Ελλάδα και Ευρώπη, πόσο πολύ λείπει ο κόσμος και πόσο σημαντικό είναι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Διαμαντίδης ανέφερε γιατί αποφάσισε να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και ο Αλβέρτης θυμήθηκε ποιο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό του έμεινε αξέχαστο.

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ξεκίνησε λέγοντας: «Είναι μία δύσκολη χρονιά για όλους και ειδικά για εμάς που καλούμαστε να κρατήσουμε την ομάδα στο επίπεδο που θα μπορέσουμε την κρατήσουμε, με βάση τις οικονομικές της δυνατότητες. Δυστυχώς, είναι μία δύσκολη περίοδος για όλα τα θέματα, κοινωνικά και αθλητικά. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε την ομάδα εκεί που πρέπει. Είμαστε… καταδικασμένοι να είμαστε πάντα πρωταγωνιστές. Από την άλλη, πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Απλά είναι τα πράγματα. Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδάκια. Η ομάδα αποτελείται από πολλά νέα πρόσωπα και χρειάζεται χρόνος. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, αποφασισμένοι και να δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι».

Ο Αλβέρτης σχολίασε εν συνεχεία για τη «μάχη» με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Euroleague: «Kάθε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έχει την ιδιαιτερότητά του. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει. Είναι ένα από τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, το δεύτερο για τη Euroleague. Πάντα υπάρχει πίεση και ελπίζουμε να ανταποκριθούμε».

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης δήλωσε: «Αυτή η ομάδα μου έχει προσφέρει πολλά και το θεώρησα καθήκον να είμαι ένας από αυτούς που θα βάλουν ένα χέρι βοήθειας για να κρατήσουν την ομάδα σε ένα ανταγωνιστικό επίπεδο. Αυτή η ομάδα “χτίστηκε” για να παλεύει στο 100% και να βγάζει υγεία. Οφείλουμε να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την ομάδα στο επίπεδο που θέλουμε. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί γι’ αυτό».

Για την απουσία του φίλαθλου κόσμου από τις κερκίδες, ο “3D” επισήμανε: «Είναι μεγάλο πλήγμα για εμάς, ο κόσμος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας. Μας λείπει, αλλά πάνω απ’ όλα πλέον είναι η υγεία. Ελπίζουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να τους δούμε ξανά στο γήπεδο».

Ρωτήθηκε και για το εάν θα ήθελε να φορέσει τα πράσινα και να μπει στο παρκέ και απάντησε: «Δεν το έχω σκεφτεί! Η σκέψη μου αφορά στο να βοηθήσουμε την ομάδα και τα παιδιά, για να παρουσιάσουμε ένα καλό αποτέλεσμα στο γήπεδο».

ΘΟΔΩΡΗΣ ΨΩΜΑΣ

ΑΠΕ

Back to top button