ΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

“Απίθανες Μέλισσες”: Συνέντευξη με τη συγγραφέα Μαρία Α. Μακρή

Μία νέα συγγραφέας η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά, με καταγωγή από το Βόιο Κοζάνης και από το Τσεπέλοβο Ζαγορίου – Ιωαννίνων.

“Τα μυστικά ενός παραμυθένιου κόσμου.

 Η λιβελούλα Σένια και η σκνίπα Φιόνα σ’ έναν παραμυθένιο τόπο ανακαλύπτουν… τον μυστηριώδη, μαγευτικό κόσμο του «Βασιλείου του Μελιού». Η Βασίλισσα Φλερίνα και όλοι οι υπήκοοί της χορεύουν, τραγουδούν και μπιζζζάρουν από λουλούδι σε λουλούδι…”

Η Μαρία Μακρή είναι εκπαιδευτικός, Πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Εξειδικεύτηκε στην Αποκατάσταση και την Χειροπρακτική, με Διεθνή Πιστοποίηση και έκτοτε, ασχολείται επαγγελματικά με την Αποκατάσταση, την Μουσικοκινητική Αγωγή, την εκγύμναση παιδιών & ενηλίκων και τη διδασκαλία ελληνικών & διεθνών παραδοσιακών χορών και την Συγγραφή.

Συνέντευξη με τον Πέτρο Πρωτόγερο

Μαρία Α. Μακρή: “Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση!”

Συγγραφέας παιδικού βιβλίου. Τι σε παρακίνησε να ασχοληθείς με τη συγγραφή και συγκεκριμένα με τα παιδικά εκπαιδευτικά βιβλία;

Η Συγγραφή προέκυψε αυθόρμητα, όπως και η ζωγραφική από όταν ήμουν μαθήτρια, μεταξύ γυμνασίου και λυκείου περίπου. Πάντα μου άρεσαν τα βιβλία.

Θαυμάζοντας λοιπόν τη φύση, τα όμορφα χρώματα της, μαζί με τις εικόνες και τα τοπία που έπλαθα στο μυαλό μου, τα μετέφερα στο χαρτί, φτιάχνοντας μαζί και μια ιστορία, δημιουργώντας έτσι όμορφες ιστορίες.

Τα κείμενα μου, όπως και το παιδικό βιβλίο ‘’Απίθανες Μέλισσες’’, την εικονογράφηση του οποίου ανέλαβα εγώ, πέρα από την φαντασία, το χιούμορ και τις εικόνες, έχουν κι ένα εκπαιδευτικό κομμάτι που αφορά τον κύκλο της ζωής των μελισσών, άλλων εντόμων, σπάνιων πτηνών και φυτών.

Μέσα από διασκεδαστικές ιστορίες, πιστεύω πως είναι σημαντικό να αποκτούν τα παιδιά και κάποιες σημαντικές γνώσεις .

Ποια η ευθύνη του συγγραφέα όταν γράφει ένα παιδικό βιβλίο;

Συνέχεια στο enimerosou.gr

 

Καστοριά -Νέο βιβλίο: “Απίθανες μέλισσες” της Μαρίας Α. Μακρή (βιογραφικό)

Back to top button