Κόσμος

SOS από τον ΠΟΥ για «κόπωση» των Ευρωπαίων: Βρείτε άλλα μέτρα κατά του κορονοϊού

Δραματική έκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτες από τον ΠΟΥ. Τους καλεί να ακούσουν τους πολίτες και να βρουν μαζί τους εναλλακτικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Βάσει δεδομένων έρευνας που έγινε σε χώρες της περιοχής παρατηρούμε, χωρίς έκπληξη, ότι η κόπωση των ερωτηθέντων αυξάνει (…) εκτιμούμε σήμερα ότι σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει το 60%», ανέφερε ο Χανς Κλούγκε, διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη. Τόνισε μάλιστα ότι οι πολίτες έχουν κάνει «τεράστιες θυσίες» εδώ και οκτώ μήνες.

«Το κόστος αυτών (των θυσιών) ήταν τεράστιο και μας εξάντλησαν όλους, όπου κι αν ζούμε, ό,τι κι αν κάνουμε. Σε αυτές τις συνθήκες είναι εύκολο και φυσικό να αισθάνεται κανείς απαθής και χωρίς κίνητρο», πρόσθεσε.

Για να αντιμετωπιστεί αυτή «η κόπωση», οι αρχές θα πρέπει να ακούσουν την κοινή γνώμη και να βρουν σε συνεργασία μαζί της λύσεις για την αντιμετώπιση της επιδημίας Covid-19, το επίπεδο μετάδοσης της οποίας παραμένει υψηλό σε όλη την Ευρώπη.

«Πρέπει να απαντήσουμε στις ανάγκες μας με νέα και καινοτόμα μέσα. Ας είμαστε δημιουργικοί και γενναίοι για να το καταφέρουμε», σημείωσε.

ΑΠΕ

Back to top button