Καστοριά

Η Λίνα Μενδώνη στον αντιπεριφερειάρχη (φωτο)

Τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο επισκέφτηκε εθιμοτυπικά η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία βρέθηκε στην περιοχή στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης με στελέχη των Εφορειών Αρχαιοτήτων Δυτικής Μακεδονίας σε ξενοδοχείο της περιοχής. Την κα. Μενδώνη, υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, η Υπουργός συνοδευόταν από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, την συνεργάτη της Άννα Παναγιωταρέα, την εκπρόσωπο του γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, όπου συζήτησαν για τα μνημεία και τον πολιτιστικό πλούτο της περιοχής μας.
«Η επένδυση στα μνημεία και ιδιαίτερα στο πολιτιστικό απόθεμα κάθε περιοχής είναι μια επένδυση η οποία δημιουργεί προστιθέμενη αξία και υπεραξία στην περιοχή στην οποία πραγματοποιείται. Ο στόχος είναι ο δικός σας νομός, ο νομός Καστοριάς, η πόλη της Καστοριάς, η οποία έχει μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, ένα εξαιρετικά πλούσιο απόθεμα το οποίο παραπέμπει κατευθείαν στο Βυζάντιο και στην Κωνσταντινούπουλη να αναδειχθεί με πρότυπο τρόπο ώστε να αποτελέσει αναπτυξιακή δύναμη για την περιοχή»,
δήλωσε χαρακτηριστικά η Υπουργός για την περιοχή μας κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον τοπικό τύπο.
Στη συνέχεια επισκέφτηκε το Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς, τον Μητροπολίτη και τον Δήμο, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλες τις υπηρεσίες και το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς για την εξαιρετικά μεγάλη και φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλλουν να συντηρούν τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής, την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη, την κα. Αντωνίου ως εκπρόσωπο του Γραφείου Πρωθυπουργού, για την ευκαιρία που της δόθηκε να συζητούνται όλες αυτές οι σκέψεις, τις οποίες ευχήθηκε σε 3-4 χρόνια να μην είναι πλέον σκέψεις, αλλά να αρχίσουν να υλοποιούνται.

Back to top button