Καστοριά

Έναρξη του προγράμματος εμβολιασμών της άγριας πανίδας για προστασία έναντι του ιού της λύσσας- Φθινοπωρινή Καμπάνια 2020 (χάρτης)

Από το τμήμα Κτηνιατρικής  της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Καστοριάς, σύμφωνα με έγγραφο  τη Διεύθυνση Υγείας των Ζώων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υπ.Α.Α.Τ.), γνωστοποιείται η έναρξη της φθινοπωρινής εκστρατείας του 2020 για τον από του στόματος εμβολιασμό της άγριας πανίδας έναντι του ιού της λύσσας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι ρίψεις ξεκίνησαν την 2α  Οκτωβρίου 2020, από τα αεροδρόμια της Ξάνθης και Λάρισας

Θα καλυφθούν οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Σερρών, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Ιωαννίνων, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Άρτας, Ροδόπης, Ξάνθης, Έβρου, Καβάλας, Δράμας και οι περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ευρυτανίας, Πρέβεζας και Αιτωλοακαρνανίας που βρίσκονται σε ακτίνα 50km γύρω από εντοπισμένα κρούσματα Λύσσας.

Το πρόγραμμα της εναέριας διανομής εμβολίων-δολωμάτων είναι το ακόλουθο:

  • Έναρξη (02/10/2020) από τα αεροδρόμια της Ξάνθης και της Λάρισας.
  • Μετάβαση στο αεροδρόμιο της Φλώρινας και ρίψεις εμβολίων από 08 Οκτωβρίου έως και 18 Οκτωβρίου 2020, καλύπτοντας τις Π.Ε. Δυτικής Μακεδονίας και περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Παράλληλα,  ρίψεις θα γίνονται από το αεροδρόμιο του Αγρινίου 05-10 Οκτωβρίου 2020.

Back to top button