Καστοριά

Μαρία Αντωνίου: Στρατηγικός σχεδιασμός του Υπουργείου Πολιτισμού είναι ο νομός Καστοριάς (φωτογραφίες)

Μέρος των 72 δις του Ταμείου Ανάκαμψης για τον πολιτισμό, δημιουργώντας τις συνθήκες εκείνες που θα κάνουν ελκυστική την Καστοριά και θα την βάλουν στο χάρτη του παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος

Με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στο πλαίσιο επίσκεψής της στην Καστοριά μας.

Πραγματοποιήσαμε διαδοχικές συναντήσεις και επαφές με φορείς της περιοχής, σε μία προσπάθεια καταγραφής των προτάσεών τους για τη συντήρηση, διάσωση, αποκατάσταση και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής.

Η Καστοριά είναι πλούσια σε βυζαντινά εκθέματα και σε πολιτισμό. Η επένδυση, λοιπόν, στα μνημεία δημιουργεί προστιθέμενη αξία και υπεραξία στον τόπο.

Στρατηγικός σχεδιασμός του Υπουργείου Πολιτισμού είναι ο νομός Καστοριάς, που διαθέτει μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, να αναδειχθεί με πρότυπο τρόπο, ώστε να αποτελέσει αναπτυξιακή δύναμη για την ευρύτερη περιοχή.

Η Κυβέρνησή μας θα αξιοποιήσει μέρος των 72 δις του Ταμείου Ανάκαμψης για τον πολιτισμό, δημιουργώντας τις συνθήκες εκείνες, που θα κάνουν ελκυστική την Καστοριά και θα την βάλουν στο χάρτη του παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος.

Μαρία Αντωνίου

 

 

 

 

Back to top button