ΓούναΚαστοριάΚόσμοςτελευταίες ειδήσεις

Οι διασημότεροι πίνακες ζωγραφικής φτιαγμένοι από γούνα!

Από τη Monalisa του Da Vinci μέχρι την Κραυγή του Edvard Munch, τα διάσημα εικαστικά έργα με την προσθήκη γούνας, έχουν αποκτήσει ένα νέο αέρα…

Μερικά από τα πιο διάσημα έργα τέχνης του κόσμου έχουν αποκτήσει ένα γούνινο κάλυμμα χάρη στον Τούρκο καλλιτέχνη Murat Yıldırım. Από τον πίνακα της Monalisa του Da Vinci μέχρι την κραυγή του Edvard Munch, τα διάσημα εικαστικά έργα με την προσθήκη γούνας, έχουν αποκτήσει ένα νέο αέρα, χωρίς ωστόσο, να χάνουν την ουσία τους και επιτρέποντας συγχρόνως στους θεατές να αναγνωρίσουν τους πίνακες.

Το αποτέλεσμα είναι τόσο απτό, που παρόλο που είναι ψηφιακές συνθέσεις, όλα αυτά θα μπορούσαν εύκολα να τοποθετηθούν σε λευκό φόντο σε οποιοδήποτε σπίτι.

«Είναι συνηθισμένο να αναπαράγουμε τους πιο διάσημους πίνακες του κόσμου», λέει ο Μurat Υıldırım. «Σε αυτήν την αφηρημένη καλλιτεχνική ιδέα, χρησιμοποίησα τις γούνες ως δημιουργικό εργαλείο για να προωθήσω τους παγκοσμίου φήμης πίνακες και έτσι συνδυάζω τα χρώματα όλων των εικόνων με έναν καινοτόμο και ζωντανό τρόπο».

«Είχα εντυπωσιαστεί από τους κλασικούς πίνακες από την παιδική μου ηλικία. Ωστόσο, δεδομένου ότι η σύγχρονη τέχνη έχει γίνει ψηφιακή, μετέτρεψα όλα αυτά στα αγαπημένα μου έργα τέχνης σε μία τρισδιάστατη εκδοχή».

parallaximag.gr

Back to top button