ΑθλητικάΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Αυγενάκης: Το μόνο έργο που έχει «κλειδώσει» στη Βόρεια Ελλάδα είναι αυτό στην Καστοριά

Ένα έργο το οποίο πραγματικά το έχει ανάγκη η περιοχή που έχει δυναμική, έχει βγάλει πρωταθλητές, Ολυμπιονίκες

Διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος στη διάρκεια των επιθεωρήσεων του επισκεφθεί τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης για να διαπιστώσει την κατάσταση αυτών και να μελετήσει την πρόοδο των αναγκαίων εργασιών.

Επισκέφτηκε επίσης τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, ο οποίος τον υποδέχτηκε λέγοντας: «Ο αθλητισμός είναι βασικό συστατικό του πολιτισμού είναι βασικό συστατικό της ίδιας της ζωής, όχι μόνο ο επαγγελματικός αθλητισμός, γενικότερα ο πρωταθλητισμός που θέλει τα μετάλλια και τις διακρίσεις, αλλά ειδικότερα ο απλός, ο αγνός, ο άδολος αθλητισμός που καλλιεργεί την ευγενή άμιλλα εκεί που καλλιεργείται η συνεργατικότητα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό λοιπόν που σήμερα υποδεχομαστε τον αγαπητό φίλο και συνάδελφο στο κοινοβούλιο, τον κ. Αυγενάκη, με την ελπίδα και την σιγουριά ότι το διήμερο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη θα είναι γόνιμο και παραγωγικό, αφού θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις τις υφιστάμενες και θα συναντηθεί με αθλητικούς παράγοντες να συζητήσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας και σε επίπεδο αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών, αλλά και σε επίπεδο προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι και είμαι βέβαιος ότι θα προσπαθήσει στα πλαίσια του δυνατού να δώσει τις λύσεις που πρέπει και να σταθεί για μία ακόμη φορά στο πλευρό της Βόρειας Ελλάδας, της Μακεδονίας και της Θράκης, να δώσει λύσεις στα προβλήματα τα οποία υπάρχουν, γιατί θέλουμε η καρδιά του αθλητισμού όπως στο παρελθόν έτσι και πάλι να χτυπάει πολύ δυνατά εδώ στη Μακεδονία και τη Θράκη. Το χρειαζόμαστε, το έχουμε ανάγκη και πιστεύω ότι μπορεί να γίνει πράξη».

Από την πλευρά του ο κ. Αυγενάκης σημείωσε: «Βρέθηκα από χθες το βράδυ αργά στη Θεσσαλονίκη, όπου ξεκίνησα μια σειρά συναντήσεων και βέβαια σήμερα η μέρα ξεκινά με δύο συναντήσεις με δύο καλούς φίλους και φυσικά καλούς συναδέλφους, τον Θόδωρο Καράογλου, εν ενεργεία βουλευτή και υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και και την Μαρία Αντωνίου, διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη. Ότι βρισκόμαστε μαζί του στο υπουργείο που ασχολείται παρακολουθεί και αναδεικνύει ζητήματα που έχουν να κάνουν με όλο το Βορρά σαφώς μας δίνει ένα πλεονέκτημα να ασχοληθούμε πιο συγκεκριμένα για ζητήματα αθλητισμού που πάντα στη Βόρεια Ελλάδα είχαν ιδιαίτερη σημασία. Για αυτό το λόγο και με τον αγαπητό Θοδωρή συνεργαστήκαμε και θα συνεχίσουμε εντατικά την επόμενη περίοδο για την ενίσχυση και την ανάδειξη των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων ξεκινώντας από το ΕΑΚ Θεσσαλονίκης μία εγκατάσταση που χρειάζεται την φροντίδα της Πολιτείας.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, που έχει εκ των πραγμάτων την προτεραιότητά μας στην πόλη την οποία ακολουθούμε απο την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση και η επιθυμία του πρωθυπουργού είναι σαφής και ξεκάθαρη προς τη νέα γενιά. Δώστε χώρο στον αθλητισμό και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, είναι η προτεραιότητα, είναι η βάση της πυραμίδας. Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της στρατηγικής εκτελούμε τις εντολές του πρωθυπουργού και υπηρετούμε με πολλή αγάπη και με πολύ πάθος κι είμαστε εδώ για να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας με την Περιφέρεια και με τη δημοτική αρχή και φυσικά με τις προσπάθειες του αθλητικού μας κέντρου, φυσικά και με όλους τους αθλητικούς φορείς ως και το μικρότερο σωματείο και όλων των αθλημάτων, έτσι ώστε να καταφέρουμε σύντομα ο δεύτερος πυλώνας της χώρας, που είναι η Θεσσαλονίκη, να βρεθεί ξανά εκεί που ήταν παλιότερα, γιατί κακά τα ψέματα η Θεσσαλονίκη είναι αθλητομάνα, υπήρξε μεγάλη άνθιση από νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις, αλλά από τότε με πολλή μεθοδικότητα και με σεβασμό και στο τελευταίο ευρώ που μπαίνει στα ταμεία του κράτους να προχωρήσουμε σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, σε ενεργειακή αναβάθμιση, σε εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων και σε κάποια άλλα ζητήματα και σε κάποια πράγματα τα οποία θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε πολύ συγκεκριμένα το αμέσως επόμενο διάστημα. Και βέβαια θα έχουμε την δυνατότητα και μετά το πέρας των συναντήσεων που θα έχουμε σε όλα τα κέντρα να πω και πιο συγκεκριμένα θέματα.

Αυτό όμως μπορώ να πω με βεβαιότητα που έχει «κλειδώσει» είναι από την Καστοριά. Έχουμε λοιπόν για τον Αθλητικό Όμιλο Καστοριάς ένα έργο το οποίο πραγματικά το έχει ανάγκη η περιοχή που έχει δυναμική, έχει βγάλει πρωταθλητές, Ολυμπιονίκες, είναι ώρα λοιπόν να φτιάξουν και μία εγκατάσταση αντάξια της προσφοράς της δουλειάς που έκαναν εκεί πέρα τα παιδιά. Αντίστοιχα θα κάνουμε και εδώ. Αλλά πάντα σε συνεννόηση με τους αρμόδιους υπουργούς, βουλευτές, αλλά και τους επικεφαλής των τμημάτων, γιατί ασχολούμαστε με όλα τα τμήματα χωρίς καμία εξαίρεση διότι ο αθλητισμός της χώρας μας έχει ανάγκη από ένα σφιχτό αγκάλιασμα και μία πραγματική αγάπη και ενδιαφέρον πράγμα το οποίο υπηρετεί και η κυβέρνηση».

Η δημιουργία σύγχρονου Ναυταθλητικού Κέντρου Καστοριάς στη συνάντηση Αντωνίου-Αυγενάκη (φωτογραφίες)

 

Back to top button