Καστοριά

Z. Τζηκαλάγιας: “Δεν πρόκειται για τους επόμενους μήνες να υπάρξει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που θα είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο”

Ο Βουλευτής Καστοριάς της Ν.Δ, Ζήσης  Τζηκαλάγιας έδωσε διευκρινίσεις για  την κατάταξη της Περιφερειακής Ενότητας  Καστοριάς, στο επίπεδο 3 αυξημένης επιτήρησης, με βάση τον νέο χάρτη για την υγειονομική ασφάλεια και προστασία από τον κορονοϊό, σε συνέντευξη  του στην ΕΡΤ Κοζάνης, .

Μεταφέροντας στην Κυβέρνηση,  την διαμαρτυρία τοπικών φορέων  και πολιτών, για την διαβάθμιση της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς στο επίπεδο 3 αυξημένης επιτήρησης, χωρίς την ύπαρξη πολλών κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή,  ο  Βουλευτής της Ν.Δ  τόνισε  ότι  «σε επικοινωνία  με τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, διευκρινίστηκε ότι η κατάταξη μιας περιοχής στο νέο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας,  δεν αξιολογείται από την επιστημονική επιτροπή μόνο με τον απόλυτο αριθμό των κρουσμάτων, αλλά συσχετίζεται  και με μία σειρά  άλλων παραγόντων, μεταξύ των οποίων είναι  η επικοινωνία  των νομών, η πληρότητα των κρεβατιών, η βαρύτητα των περιστατικών, ο αριθμός θανάτων και οι διακομιδές».

Ο κ. Τζηκαλάγιας υπογράμμισε μάλιστα ότι «αρχικά αιφνιδιάστηκε η περιοχή, με την απόφαση αυτή, η οποία θα επαναξιολογείται κάθε 2 εβδομάδες» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει επίπεδο μηδέν (0) και δεν  πρόκειται για τους επόμενους μήνες, να υπάρξει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που θα είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο».

 ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Αντώνης Μαυρίδης

 

Back to top button