ΚαστοριάΝεστόριο

Έργα βελτίωσης των δρόμων στο Κρανοχώρι (φωτογραφίες)

Ξεκίνησε με γρήγορους ρυθμούς και ολοκληρώνεται σύντομα η ασφαλτόστρωση της εσωτερικής οδοποιίας του Κρανοχωρίου.
Το έργο με αρχικό προϋπολογισμό 230.000 ευρώ, κατασκευάζεται από την ανάδοχο εταιρεία ΟΔΟΜΠΕΤΟΝ Α.Τ.Ε. (Α. Γάρος- Ξ. Κοχλιάδης -Χ.Γάρος).
Για το συγκεκριμένο έργο χρησιμοποιήθηκε ένα μέρος της μελέτης ανάπλασης που είχε εκπονήσει η Δημοτική Αρχή της περιόδου 2011-2014. Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα LEADER+ από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, έχοντας συμπεριλάβει ένα μέρος των δρόμων του οικισμού, αλλά όχι το σύνολό τους. Η νέα Δημοτική Αρχή συμπλήρωσε, από ίδιους πόρους, τη χρηματοδότηση που απαιτείτο, με αποτέλεσμα σήμερα να ασφαλτοστρώνονται όλοι οι δρόμοι, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση.
Επίσης πριν την ασφαλτόστρωση, το προσωπικό του Δήμου, διόρθωσε όλα τα προβλήματα που παρουσίαζε το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης του χωριού, ώστε στο μέλλον να μην παρουσιάζεται το φαινόμενο του «ράβε- ξήλωνε»
Ο Δήμαρχος Νεστορίου, με αφορμή το έργο αυτό, δήλωσε τα εξής:«Το έργο αυτό αποτελεί την πρώτη μεγάλη παρέμβαση στο Κρανοχώρι που σχετίζεται με την ποιότητα ζωής των κατοίκων, ενώ το 2021 θα ακολουθήσει η ένταξη στο πρόγραμμα “Α. Τρίτσης”, της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων που θα λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα του οικισμού. Σύντομα θα δοθεί σε οριστική λειτουργία το αρδευτικό δίκτυο της περιοχής, προς όφελος των παραγωγών του Κρανοχωρίου και της Πτελέας, ενώ οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις της τετραετίας θα ολοκληρωθούν με την συντήρηση όλων των αγροτικών δρόμων και την επέκταση και βελτίωση του αρδευτικού δικτύου».
Δήμος Νεστορίου
———————————————–
Ένα έργο υποδομών τεράστιας σημασίας για την οδική ασφάλεια και την εξυπηρέτηση οχημάτων και πολιτών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών στην Κοινότητα Κρανοχωρίου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τον πρώην Δήμαρχο Νεστορίου κο Γκετσιο Πασχάλη για την μελέτη και ένταξη του εν λόγο έργου στο χρηματοδοτικό εργαλείο leader, όσο και τον νυν Δήμαρχο κο Γκοσλιοπουλο Χρήστο για την εκτέλεση του. Έργα αυτού του μεγέθους, καθιστούν το χωριό μας ένα από τα λίγα, αν όχι το μόνο στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, με πλήρως νέα εσωτερική οδοποιία. Και αυτό είναι μόνο η αρχή…. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!
Ο πρόεδρος της Κοινότητας
Νικολόπουλος Ευάγγελος
 
 

 

Back to top button