Κοζάνη

Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιοκτητών Καφετεριών Κοζάνης «Ο Ερμής»: «Η κυβέρνηση υιοθετεί μέτρα αντιφατικά μεταξύ τους»

Ο κλάδος μας περνά μία νέα και σκληρή δοκιμασία. Ίσως την πιο σκληρή μέχρι στιγμής, δεδομένων των όσων έχουμε ήδη υποστεί. Και εννοείται ότι σαν και εμάς δοκιμάζονται και χιλιάδες άλλες επιχειρήσεις του νομού, δοκιμάζονται χιλιάδες συνάδελφοί μας.

Το σωματείο μας από την πρώτη στιγμή είχε σταθεί με αίσθημα βαθιάς ευθύνης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι οι συνάδελφοί μας τήρησαν τα μέτρα που υιοθετήθηκαν από την πολιτεία. Τα μαγαζιά μας λειτούργησαν με την προβλεπόμενη πληρότητα, με το προβλεπόμενο ωράριο, με τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών. Δεχτήκαμε όλο αυτό το διάστημα ελέγχους από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Η μη βεβαίωση παραβάσεων δεν σημαίνει απουσία ελέγχων αλλά τήρηση των μέτρων. Η απόφαση για το κλείσιμο των καταστημάτων μας προκαλεί την αγανάκτησή μας. Όχι γιατί σταματήσαμε να σεβόμαστε την γνώμη των ειδικών. Όχι γιατί σταματήσαμε να θεωρούμε ότι η υγεία μας είναι πάνω από όλα. Αλλά γιατί η κυβέρνηση υιοθετεί μέτρα αντιφατικά μεταξύ τους ενώ την ίδια στιγμή διαπιστώνουμε ότι δεν αξιοποίησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα για να θωρακίσει το σύστημα υγείας, όπως φαίνεται από την οριακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Μαμάτσειο Νοσοκομείο.

Τα αιτήματά μας δεν θα τα επαναλάβουμε εδώ. Άλλωστε οι αρμόδιοι της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών τα έχουν λάβει και ακούσει πολλές φορές από εμάς. Θα επανέλθουμε πιο συγκεκριμένα, λαμβάνοντας υπόψη την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

kozanilife.gr

Back to top button