ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Γ’ Εθνική: Οι ομάδες που θα βρουν μπροστά τους ο Α.Σ. Καστοριάς και ο ΑΣ Άργος Ορεστικό

Αύριο Κυριακή 18 Οκτωβρίου, Θεού θέλοντος και κορωνοϊού επιτρέποντος, ξεκινά το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας του Ελληνικού μπάσκετ, με τις δύο ομάδες του νομού μας, ΑΣ Καστοριάς και ΑΣ Άργος Ορεστικό, να μετέχουν στον 5ο όμιλο με άλλα οχτώ (8) σωματεία από την Κεντροδυτική Μακεδονία. Πάμε να δούμε αναλυτικά λοιπόν τις ομάδες που θα βρουν στο διάβα τους οι εκπρόσωποι του νομού μας

Του Νίκου Καραμανλή

🏀 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ο Αριστοτέλης Φλώρινας, ο οποίος φρόντισε να ενισχυθεί με έμπειρους για την κατηγορία αθλητές, ενώ θα έχει στον πάγκο της τον αξιόλογο Πτολεμαϊδιώτη τεχνικό Πέτρο Μουρουζίδη. Πάραυτα στη Φλώρινα δεν ομιλούν περί ανόδου κρατούν χαμηλούς τόνους δηλώνοντας πως στόχος είναι η δημιουργία ενός αξιόμαχου και ανταγωνιστικού συνόλου που θα προσφέρει ουσία και θέαμα.

🏀 ΑΕΤΟΙ ΒΕΡΟΙΑΣ

Έχοντας ως παρακαταθήκη την περσινή παρθενική τους παρουσία στη Γ’ Εθνική κατηγορία και την αξιοπρεπέστατη 9η θέση της βαθμολογίας, οι «μελανόλευκοι» με τον έμπειρο Βεροιώτη Μάριο Γεωργιάδη στην τεχνική τους ηγεσία, καλούνται, να επαναλάβουν τουλάχιστον παρόμοια με την περσινή πορεία, αν και η οργάνωση (πέρσι εγκαινίασε τα ιδιόκτητά της γραφεία) και τα όνειρα (στόχος σε δύο χρόνια να εγκαινιάσει το ιδιόκτητο γήπεδο – προπονητήριο των ακαδημιών της) δείχνουν πως υπάρχει υψηλή φιλοδοξία.

🏀 ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ

Οι «λύκοι» όντας νεοφώτιστοι στην κατηγορία έχουν ως κύριο μέλημα υπό την τεχνική καθοδήγηση του 35χρονου Νίκου Γκάμουρα τη σωτηρία και παράλληλα να δωθούν ευκαιρίες στα νεαρά παιδιά του ρόστερ τα οποία κατάγονται ως επί το πλείστον από την περιοχή της Ημαθίας.

🏀 ΙΚΑΡΟΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Οι Ίκαροι μπαίνουν στο πρωτάθλημα με τον ενθουσιασμό του πρωτάρη, παρθενική παρουσία σε εθνικές κατηγορίες γαρ, αποτελούμενοι από φιλόδοξους νέους και έμπειρους αθλητές, όπως 30χρονος δεινός σκόρερ με εξαιρετικό σουτ έξω από τα 6.75 μ. Δημήτρης Σαμαράς, με συμμετοχές σε Άρη, Ηρακλή, Φίλιππο Βέροιας και Ερμή Λαγκαδά. Στόχος του συγκροτήματος του έμπειρου τεχνικού Ανδρέα Οκλαλιώτη να παίξει ελκυστικό μπάσκετ, να δώσει χρόνο συμμετοχής σε νεαρά παιδιά και γιατί όχι να… πρωταγωνιστήσει.

🏀 ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Ο Παναγιώτης Τζιβάνης ο οποίος ανέλαβε την Αριδαία σε μια δύσκολη αγωνιστικά περίοδο, μεσούσης της περσινής σεζόν στη Γ’ Εθνική και πιο συγκεκριμένα τον μήνα Ιανουάριο, έδειξε πως μπορεί να ανταπεξέλθει στα δύσβατα μονοπάτια της κατηγορίας, και έτσι ανανέωσε την παρουσία του στην πόλη της Πέλλας καθώς οι υψηλές φιλοδοξίες του συμβαδίζουν μ’ αυτές του συλλόγου…

🏀 ΔΕΚΑ ACADEMY

Τι κι αν λογίζεται ως αναπτυξιακή ομάδα, η Ακαδημία την οποία εμπνεύστηκε και δημιούργησε ο Νίκος Χατζηβρέττας το 2015, αποτελούμενη από νέους ταλαντούχους αθλητές (εφήβους και παίδες, μοναδικός άνδρας ο στυλοβάτης της ρακέτας Ανέστης Δημητριάδης που τη χρονιά που πέρασε μέτρησε 11,5 πόντους και 16 ριμπάουντ ανά παιχνίδι) θα βρίσκεται για 3η διαδοχική χρονιά στη τρίτη τη τάξη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ. Με τον Ιωσήφ Νικολαϊδη στο τιμόνι της και με εγκαταστάσεις κόσμημα στη περιοχή του Δήμου Ευόσμου – Κορδελιού, στη Θεσσαλονίκη ευελπιστεί για ακόμη μια χρονιά να ανανεώσει το διαβατήριο παραμονής στη Γ’ Εθνική.

🏀 ΜΑΣ Ε. ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Ο Μαντουλίδης είναι ένα σωματείο το οποίο λειτουργεί μέσα σε ένα καθαρά μπασκετικό περιβάλλον και έχει πάντα βασικό στόχο να μαθαίνει στα παιδιά σωστά το παιχνίδι και να εξελίσσει παίκτες που θα παίξουν σε ψηλό επίπεδο. Το ρόστερ με τούτη τη φιλοσοφία δε θα μπορούσε να μην είναι νεανικό και στόχος όπως δήλωσε ο ένας εκ των τεχνικών του συλλόγου της Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μπουσβάρος είναι η καθημερινή βελτίωση των αθλητών και η δημιουργία ανταγωνιστικής ομάδας.

🏀 ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΒΟΤΣΗΣ

Μετά από 30 ολόκληρα χρόνια, το ανδρικό τμήμα του Ναυάρχου Βότση θα αγωνιστεί και πάλι στη Γ’ Εθνική Κατηγορία. Με τον Γρηγόρη Μυστιλιάδη στην τεχνική ηγεσία και μια πλειάδα νεαρών αθλητών, στόχος των Θεσσαλονικιών είναι να μην παρεκκλίνουν από τη φιλοσοφία τους που δεν είναι άλλη από τη συνεχή προσπάθεια για βελτίωση και ανάδειξη νέων παιδιών.

sentranews.gr

 

Back to top button