ΚαστοριάΚοζάνη

Η Όλγα από τη Δαμασκηνιά νίκησε τον ιό αλλά όχι και ο σύντροφός της (βίντεο)

Νόσησαν και η ίδια και ο σύζυγός της από κορωνοϊό. Η τελευταία εικόνα που έχει πια από εκείνον είναι ο αποχαιρετισμός λίγο πριν το νοσοκομείο με την φράση: «Μη φοβάσαι όλα θα πάνε καλά». Μετά όπως λέει «μου τον έφεραν πίσω νεκρό σε ένα κουτί». Μόνη της πια, προσπαθεί να βάλει τη ζωή της σε μία τάξη, αν και η τύχη της παίζει παράξενα παιχνίδια. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έπεσε και θύμα ληστείας…

Μετά από 53 χρόνια κοινού αγώνα, με όλες τις χαρές της ζωής και 2 παιδιά η κυρία Ολγα από τη Δαμασκηνιά … έχασε τα πάντα την ημέρα που άκουσε ότι η ίδια και ο σύντροφος της ζωής της είναι θετικοί στον κορονοιό.

«Όλα ξεκίνησαν 9 Μαρτίου. Ήταν μια χαρά βγήκε έξω πήγε καφενείο έφαγε , όπως καθε μέρα και μετά έκανε 40 πυρετό…»

Ο τραγικός αποχαιρετισμός 

Την ημέρα που μετέφερε τον σύζυγος στο νοσοκομείο της Κοζάνης δεν γνώριζε ότι ήταν και η τελευταία φορά που θα τον έβλεπε. Ένα «μη φοβάσαι όλα θα πάνε καλά πρόλαβε» να του πει και μετά της τον «έφεραν μέσα σε ‘ένα κουτί», όπως λέει. Και αυτό σφραγισμένο μαζί με τα όνειρα και την δική τους ιστορία.

« Όταν κατέληξε μας το εφέραν στο κουτί σφραγισμένο .

-Μπορέσατε να τον αποχαιρετήσατε;

Όχι απλό τρισάγιο στην εκκλησία και τέλος»

80 μέρες στην εντατική προσευχόταν να αποδειχθούν όλα ένας εφιάλτης με καλό τέλος για τον 79χρονο σύζυγος της.

Ο φόβος και η αγωνία στην καραντίνα 

Η χειρότερη στιγμή για την κυρία Ολγα ήταν όταν ο σύζυγος της βρισκόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και η ίδια έπρεπε να παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι της στη Δαμασκηνιά.

«Εύχομαι να μην το ζήσει κανένας και να προσέχει ο κόσμος. Ήταν τραγικό να μην ξέρεις τι γίνεται και να περιμένεις καθε μέρα να πάει 2 η ώρα για να σου πουν από το νοσοκομείο / Εύχομαι να μην καταλάβαινε κάτι όσο ήταν εκεί. Γιατί αν καταλάβαινε λυπάμαι πολύ για αυτόν»

Η κυρία Ολγα νόσησε αλλά ήταν ασυμπτωματικη. Βγήκε νικήτρια ‘όχι ‘όμως και ο άνθρωπος της. Ένα γιατί την έχει στοιχειώσει και ψάχνει τρόπο να κάνει μια νέα αρχή μακριά ακόμη και από το χωριό τους που έζησε τα πάντα εκεί με τον σύζυγο της.

«Προσπαθώ να κάνω κάτι να περάσω η ημέρα / Η μοναξιά είναι δύσκολη τα παιδιά μου δεν θα με αφήσουν μόνη… είχα και ένα δύσκολο, με ληστέψανε»

Φοβισμένη από τις νέες συνθήκες που έχει δημιουργήσει ο covid 19 δεν ξέρει τι θα φέρει το μέλλον για την ίδια και τα παιδιά της. Εύχεται γρήγορα να τελειώσει η πανδημία με το λιγότερο δυνατό κόστος για κάθε οικογένεια ξεχωριστά και παροτρύνει όλοι να είναι προσεκτικοί.

megatv.com

 

Back to top button