Ελλάδα

Νοσηλεύτρια ΑΧΕΠΑ αδειάζει την κυβέρνηση για την πανδημία (βίντεο)

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, καθώς σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, έχουν βρεθεί πάνω από 10 κρούσματα κοροναϊού στο διοικητικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Ο κ. Γιαννακός, μιλώντας στο in.gr, δήλωσε πως έχουν εντοπιστεί κρούσματα σε προσωπικό στα εργαστήρια του νοσοκομείου, αλλά και στην καρδιοχειρουργική πτέρυγα.

«Υπάρχουν 200 συνάδελφοι σε όλη τη χώρα που βρίσκονται σπίτι τους με αναρρωτική. Πιστεύουμε πως η διασπορά στο ΑΧΕΠΑ θα είναι μεγάλη», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αναφέροντας πως οι υγειονομικοί αυτή την ώρα κάνουν ουρές για να υποβληθούν σε τεστ στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, η νοσηλεύτρια του ΑΧΕΠΑ και μέλος του σωματείου εργαζομένων, Ε. Μπακιρλή, μίλησε στον Ant1 και τον Γιώργο Παπαδάκη, ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίζεται την πανδημία, τους πολίτες, την ατομική ευθύνη, τα κρούσματα και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που δίνει μάχη στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία της χώρας.

Όπως εξήγησε, τόσο το προσωπικό, όσο και άλλοι πολίτες που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, δεν είναι νέοι άνθρωποι που δήθεν κόλλησαν επειδή πήγαιναν σε πάρτι όπως προσπαθεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, αλλά άνθρωποι άνω των 30, που στοιβάζονται στα ελάχιστα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης, που στέλνουν τα παιδιά τους σε σχολεία με υπεράριθμες τάξεις όπου μπορεί τα ίδια να κολλήσουν και στη συνέχεια να τους μεταδώσουν τον ιό.

Η νοσηλεύτρια μάλιστα στη συνέχεια υπογράμμισε πως οι προσλήψεις που είχε τάξει προ μηνών ο Βασίλης Κικίλιας έμειναν μόνο στα λόγια, ενώ έχουν γίνει και δεκάδες απολύσεις υγειονομικού προσωπικού από μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Όπως τόνισε, η κυβέρνηση πρέπει να πάψει να αντιμετωπίζει τους πολίτες και το υγειονομικό προσωπικό ως αριθμούς.

opoligrafos.gr

Back to top button