Καστοριά

Βελτίωση παραλίμνιας περιοχής στην Πολυκάρπη για τα μεταναστευτικά πουλιά (φωτο πριν και μετά)

Η Εταιρία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς σε συνεργασία με τον Δήμο Καστοριάς προχώρησαν στην διαχείριση υγρολίβαδου στην περιοχή της Πολυκάρπης για την βελτίωση των πεδίων διατροφής των μεταναστευτικών πουλιών στη λίμνη της Καστοριάς.
Τα υγρολίβαδα αποτελούν ιδανικό τόπο διατροφής των παρυδάτιων και άλλων μεταναστευτικών πουλιών καθώς και σημαντικό σημείο αναπαραγωγής ψαριών.
Τα τελευταία 15 χρόνια με την μείωση της βόσκησης στα υγρολίβαδα της λίμνης αυτά έχουν υποβαθμιστεί με την αύξηση του καλαμώνα αλλά και άλλων ειδών χλωρίδας με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί σημαντικά οι περιοχές διατροφής των πουλιών και τα πεδία αναπαραγωγής των ψαριών στην λίμνη της Καστοριάς. Για τους λόγους αυτούς έγινε πιλοτική διαχείριση του συγκεκριμένου υγρολίβαδου προκειμένου παρατηρηθούν κατά την διάρκεια του χειμώνα καθώς και την περίοδο της άνοιξης οι αλλαγές στους αριθμούς και τα είδη των πουλιών στην περιοχή .
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον αντιδήμαρχο κ. Λιάμη γιατί αγκάλιασε την προσπάθεια και ανταποκρίθηκε στο αίτημα για την διάθεση του μηχανήματος . Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον χειριστή του μηχανήματος.

Back to top button