Ήπειρος: Εκεί που η φύση συναντά την παράδοση (βίντεο)

Βουνά, ποτάμια, υπέροχα τοξοτά γεφύρια. Η Ήπειρος βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Ελλάδας, ανάμεσα στην οροσειρά της Πίνδου και το Ιόνιο Πέλαγος και συνδυάζει εντυπωσιακά ορεινά τοπία και γοητευτικές παραθαλάσσιες τοποθεσίες.

Η Ήπειρος θεωρείται, διεθνώς, ιδανική περιοχή για κάθε είδους εναλλακτικό τουρισμό. Οι παρθένοι ορεινοί όγκοι της Πίνδου με τα μεγάλα απάτητα δάση, οι ορεινές λίμνες (δρακόλιμνες) και οι άγριες ορθοπλαγιές των βουνών προσφέρονται για ποικίλες δραστηριότητες (ορειβασία, αναρρίχηση, σκι, πεζοπορία, κάμπινγκ κ.ά.) σε τοπία μοναδικής ομορφιάς, ενώ τα ποτάμια της Ηπείρου αποτελούν ιδανικό πεδίο για πολλές δράσεις (καγιάκ, ράφτινγκ, κάνιονινγκ κ.ά.).

Ειδικά ο Αώος θεωρείται από τα πιο όμορφα και δύσκολα ποτάμια για καγιάκ, ενώ ο Βοϊδομάτης διασχίζει το εντυπωσιακό φαράγγι του Βίκου. Όλα αυτά συνυπάρχουν αρμονικά με αρχαιολογικούς χώρους, κάστρα, μοναστήρια, εκκλησίες και παραδοσιακά χωριά.

Τις ομορφιές της Ηπείρου παρουσιάζει ένα βίντεο της ομάδας Up Drones. Δρακόλιμνη, Πάργα, Σύβοτα, Μπέλλα Βράκα, εκβολές Αχέροντα, Κόνιτσα, Ι.Μ Παναγίας Στομίου όπου και για πρώτη φορά μόνασε ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος και τέλος το πέτρινο φάντασμα της Ηπείρου το Παλιό Μαυρονόρος είναι οι σταθμοί.

Απολαύστε από ψηλά την ξεχωριστή Ήπειρο:

tvxs.gr

κοινοποίηση

shares