Κόσμος

B.B. King: Ο Ουέντελ Πιρς θα παίξει τον θρύλο των μπλουζ

Ο B.B. King “γίνεται” ταινία με πρωταγωνιστή τον Αμερικανό ηθοποιό Ουέντελ Πιρς στον ρόλο του θρύλου των μπλουζ.

Με αναρτήσεις του στο Twitter o ηθοποιός κοινοποίησε την είδηση. Στο πρώτο tweet, ανάρτησε μία φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται στο πλευρό του King και έγραψε: «Είναι επίσημο. Η προετοιμασία άρχισε για μία ταινία, στην οποία θα έχω την τιμή να υποδυθώ τον μεγάλο B.B. King».

Ο Πιρς σε ένα άλλο tweet διευκρίνισε ότι έδωσε μία υπόσχεση στον King πριν από τον θάνατο του μουσικού το 2015 ότι θα τιμήσει τον ίδιο και τη δημιουργική του ευφυΐα σε μία ταινία και τον χαρακτήρισε Αμερικανικό Είδωλο.

Στην περιγραφή της ταινίας αναφέρεται: «Ένα δράμα που επικεντρώνεται στη φιλία του B.B King και του νεαρού μουσικού Μάικλ Ζανέτης».

Το 2020 ήταν μια σημαντική χρονιά για βιογραφικές ταινίες με επίκεντρο τη μουσική. Ο Τίμοθι Σαλαμέ πρόκειται να υποδυθεί τον Μπομπ Ντίλαν στο φιλμ «Going Electric», ο Μπράντλεϊ Κούπερ είναι έτοιμος να γράψει το σενάριο, να σκηνοθετήσει και να πρωταγωνιστήσει στη βιογραφική ταινία για τον συνθέτη και διευθυντή ορχήστρας, Λέοναρντ Μπερνστάιν, ο Ντέιβ Φράνκο θα υποδυθεί τον Vanilla Ice και η Τζιλ Σκοτ στο φιλμ «Queen of Gospel» θα είναι η Μαχάλια Τζάκσον. Επίσης η Μαντόνα γράφει το σενάριο και θα σκηνοθετήσει την ιστορία της ζωής της σε συνεργασία με τον Diablo Cody.

ΑΠΕ

Back to top button