ΑθλητικάΚαστοριά

Ο Δημήτρης Κοντονίνας στο παγκόσμιο challenge “1 δισεκατομμύριο βήματα” – Μαζί με τον συναθλητή του Θωμά Τάντο βρίσκονται στην 4η θέση και συνεχίζουν…!

Η πανδημία (SARS-CoV-2) όπως είναι γνωστό, δημιούργησε αρκετές ακυρώσεις, αναβολές, άγχη, οικονομικές δυσκολίες, αλλά και ευκαιρίες για νέους στόχους. Βοήθησε στο να αναθεωρήσει κανείς τον τρόπο σκέψης του και να ανακαλύψει τι πραγματικά έχει νόημα στη ζωή του.
Η ΔΩΡΕΆ ΟΡΓΆΝΩΝ ήταν και θα είναι πάντοτε η ύψιστη πράξη ανθρωπιάς. Αυτό δεν αλλάζει, όσο και αν οι καταστάσεις διαφοροποιηθούν με βάση του τι συμβαίνει γύρω μας.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μεταμοσχευμένων Αθλητών δεν μπόρεσε φέτος να διοργανώσει τους πανευρωπαϊκούς αγώνες στο Δουβλίνο, που θα γινόταν κανονικά τον Αύγουστο του 2020 και έτσι δημιούργησε μια πρόκληση. Μια πρόκληση για καλό σκοπό. 1.000.000.000 βήματα από τις 5 Οκτωβρίου μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου.
Αυτή η πρόκληση είναι ηλεκτρονική, ο κάθε αθλητής παίρνει μέρος από το μέρος που βρίσκεται και σκοπός της είναι να δώσει κίνητρο σε κάθε μεταμοσχευμένο αθλητή, να συνεχίσει την άσκηση του με ένα συγκεκριμένο στόχο, άσχετα με το αν φέτος πάρει μέρος σε αγώνες ή όχι. Η σωματική άσκηση σε αυτές τις ομάδες ατόμων είναι ζωτικής σημασίας και ένας στόχος είναι αυτό που χρειάζεται κάθε αθλητής για να συνεχίσει, ειδικά όταν πρόκειται για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.
Η Ελλάδα μέσω της Αθλητικής Ομοσπονδίας Νεφροπαθών & Μεταμοσχευμένων (ΑΟΝΜ) συμμετέχει σε αυτήν την πρόκληση με διάφορες ομάδες. Εγώ θα μιλήσω μόνο για την ομάδα της ποδηλασίας. Δύο αθλητές, ο Δημήτρης Κοντονίνας  και ο Θωμάς Τάντος συμμετέχουμε σε αυτήν την πρόκληση από την πρώτη στιγμή. Είναι κάτι που το κάνουμε με ευχαρίστηση. Οι δικές μας προπονήσεις (στην ποδηλασία) είναι επίπονες, επώδυνες, χρονοβόρες, ακριβές και επικίνδυνες. Αυτή η πρόκληση είναι το αντίθετο από αυτό που κάνουμε συνήθως και έτσι μας κέντρισε το ενδιαφέρον από την αρχή!
Η χώρα μας, σε όποια διοργάνωση και αν πήρε μέρος, πάντοτε ήταν στην πεντάδα. Στα περισσότερα αθλήματα. Έχουμε συνηθίσει στις καλές εμφανίσεις και αυτό περιμένουν και οι ξένοι από εμάς. Μπορεί φέτος να μην μας δόθηκε η ευκαιρία να δείξουμε τι αξίζουμε, μπορούμε όμως μέσο αυτής της πρόκλησης να δώσουμε το παρόν μας και να ξεχωρίσουμε!
Ο Θωμάς και ο Δημήτρης, οι Έλληνες ποδηλάτες, σήμερα κατέχουν την 4η θέση σε αυτήν την παγκόσμια πρόκληση με 24.000 βήματα μέσο όρο κάθε μέρα. Ο Δημήτρης στην 34η θέση και ο Θωμάς στην 50η.
Έχουμε δρόμο μπροστά μας, στο τέλος θα δούμε πόσες αντοχές διαθέτουμε τελικά, αλλά έχουμε επίσης κάνει ένα καλό ξεκίνημα και αυτό είναι ο μισός αγώνας! Θα τα ξαναπούμε στον τερματισμό!!!
Από εμάς τους δύο 
Στη δωρεά οργάνων λέμε #ΝΑΙ

inas

Back to top button