ΚαστοριάΚοζάνη

Ο Γ. Κασαπίδης για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων – “Εκ παραδρομής το ΦΕΚ για την παράταση του lockdown”

Από την επίσκεψη του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά στην Καστοριά, υπήρξαν «θετικές ενδείξεις» και φαινόταν ότι η κυβέρνηση το εξέταζε σοβαρά

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του TOP CHANNEL και τους Π. Πλιάτσιο και Ζήση Πιτσιάβα, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης για άνοιγμα των εμπορικών επιχειρήσεων στις «κόκκινες» περιοχές, της ΠΕ Κοζάνης και ΠΕ Καστοριάς, από αύριο Σάββατο 24 Οκτωβρίου.

Αναλυτικότερα, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο τι είχε προηγηθεί από πλευράς περιφέρειας, που είχε μεταφέρει το αίτημα των τοπικών εμπορικών συλλόγων, στον Υφυπουργό Πολ. Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, λέγοντας πως ήδη από την επίσκεψή του στην Καστοριά προ ημερών υπήρξαν «θετικές ενδείξεις» και φαινόταν ότι η κυβέρνηση το εξέταζε σοβαρά. Ακολούθησε η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στην τηλεδιάσκεψη με τους περιφερειάρχες και τελικά, όπως σημείωσε ο κ. Κασαπίδης «όταν υπάρχουν πολύ εξειδικευμένες παρουσιάσεις», ικανοποιούνται τα σχετικά αιτήματα, αφού εξεταστούν.

Ερωτηθείς για το αν οι επιχειρήσεις θα αποζημιωθούν κανονικά για τις 7 ημέρες που έμειναν κλειστά, ο περιφερειάρχης απάντησε «έτσι αντιλαμβάνομαι», ενώ επίσης, ζήτησε από τους επαγγελματίες να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας στο έπακρο, λέγοντας ότι θα συνεχιστούν κανονικά οι έλεγχοι.

Ερωτηθείς για το ΦΕΚ της κυβέρνησης που αναφερόταν στην χρονική περίοδο εφαρμογής των μέτρων στις ΠΕ, ο περιφερειάρχης απάντησε πως έγινε «εκ παραδρομής», λέγοντας μάλιστα ότι η απόφαση για την ΠΕ Κοζάνης θα εξεταστεί στα τέλη Οκτωβρίου.

e-ptolemeos.gr

 

 

Back to top button