Καστοριά

Κωνσταντίνος Ράλλης: “Ελπίζω όλα να γίνουν και να διασκεδάζουμε μαζί στην ιστορική σας πόλη με το πολύ ζεστό κοινό” (συνέντευξη)

Υπάρχουν κάποιοι στον καλλιτεχνικό κόσμο, που η φήμη τους προτρέχει της παρουσίας τους. Είχαμε ακούσει για δύο αδέλφια τραγουδιστές στην Αθήνα, που όταν έχουν live το κέφι και η ευχάριστη διάθεση των θεατών τους πετάει στο ζενίθ, αλλά δεν το είχα δει. Όταν πήγαμε, μας καλωσόρισαν με ζεστό χαμόγελο και ειλικρινή αμεσότητα. Τραγουδήσαμε και χορέψαμε μαζί τους ασταμάτητα με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια από το χθες μέχρι το σήμερα, αλλά και με τα δικά τους κομμάτια. Ταξιδέψαμε στο χρόνο μικροί – μεγάλοι με το πάρτι της δεκαετίας ΄70, κάναμε ακόμα και “βόλτα” στην ελληνική παράδοση, που ποτέ δεν την ξεχνούν. Με λίγα λόγια, όταν ζήσεις ένα live των Άγγελου Μιχαήλ και του Κωνσταντίνου Ράλλη δεν θες να τελειώσει η νύχτα. Λίγο πριν φύγεις θέλεις να μάθεις πότε θα γίνει το επόμενο live. Βλέπεις να είναι όλοι μια παρέα με παρα πολύ κέφι! Αμέσως νιώθεις άνετα και μπαίνεις στο κλίμα του γλεντιού, που σε παρασύρουν. Εκφραστικοί τραγουδιστές, άμεσοι με τον κόσμο και καταπληκτικοί διασκεδαστές!!! Όταν βρεθείς κοντά τους καταλαβαίνεις, ότι εκεί θα περάσεις τέλεια και θα ξεχάσεις ό,τι σε απασχολεί. Μετά από αυτή τη μουσική πρόγευση, συναντήσαμε τον Κωνσταντίνο Ράλλη για μια κουβέντα γνωριμίας μαζί του.

Αρθρογράφος: Ελένη Κωστοπούλου

Αρχικά θα ήθελα να μας πείτε λίγα λόγια για σάς. Πού γεννηθήκατε, πού μεγαλώσατε… Πώς ξεκίνησε η σχέση σας με το τραγούδι και πόσα χρόνια τραγουδάτε επαγγελματικά;

Απ. Καταρχάς σας ευχαριστώ πολύ για την μεγάλη τιμή που μου κάνετε σήμερα. Γεννήθηκα στις 23 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, όπου αμέσως μετακομίσαμε στην Πάτρα οικογενειακώς και μετά από πολλά χρόνια ,στα 19 μου περίπου, ξαναγύρισα στην Αθήνα. Από την εφηβική μου ηλικία, νιώθω πως η μουσική είναι τρόπος σκέψης και έκφρασης για μένα. Παρά το νεαρό της ηλικίας μου αρχίζω δουλειά, ως dj , ραδιοφ. παραγωγός και ηχολήπτης θεάτρου, ενώ τραγουδούσα παντού με την πρώτη ευκαιρία. Καταλαβαίνω ότι θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με το τραγούδι και το 2003 ξεκινώ μαθήματα φωνητικής στο ωδείο Γλυφάδας με τον πρώην διευθυντή λυρικής σκηνής Μάνο Μητσάκο. Το 2005 αρχίζω να τραγουδώ επαγγελματικά σε πίστες της Αθήνας και της επαρχίας. Έτσι, λοιπόν, ο πρώτος μου στόχος, πραγματοποιείται… Το είχα στις φλέβες μου όλο αυτό. Είναι για μένα τρόπος σκέψης, έκφρασης και όνειρο ζωής να κάνω μια επιτυχημένη καριέρα. Σήμερα συνεχίζω τα μαθήματα φωνητικής, ενώ γράφω στίχους και μουσική.

Ένας τραγουδιστής είναι δημιουργός κεφιού, δημιουργός πάθους και προβληματισμών ή, απλά, μεταφορέας της δημιουργίας του συνθέτη και του στιχουργού στον κόσμο;

Απ. Ο σωστός καλλιτέχνης είναι δημιουργός κεφιού, δημιουργός πάθους και προβληματισμών μεταδίδοντας στο κοινό όλα τα συναισθήματα και γίνεται ένα με τον κόσμο. Αυτό τουλάχιστον επιδιώκω σε όλες τις εμφανίσεις γιατί το αγαπώ πολύ. Είναι Θείο Δώρο.

Έχετε καλλιτεχνικά πρότυπα στο χώρο του τραγουδιού; 

Απ. Όχι δεν έχω και ούτε θέλω να μοιάσω σε κάποιον . Θέλω να έχω την δική μου ταυτότητα και να βάλω το δικό μου λιθαράκι στην Ελληνική μουσική. Θεωρώ πως όλοι πρέπει να είμαστε διαφορετικοί και να παραμείνουμε ο εαυτός μας στο χώρο.

Υπάρχει κάποιος στίχος από τα τραγούδια σας, που σας εκφράζει πολύ; 

Απ. Με εκφράζουν πολλοί στίχοι τραγουδιών που έχω ερμηνεύσει, αλλά αφού πρέπει να πω έστω ένα στίχο θα πω τον στίχο του τραγουδιού “ΖΩΗ ΣΕ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ”, όπου το έχει γράψει ο πατέρας μου Νίκος Αστέρης. Εύχομαι αυτό το τραγούδι να το δείτε σύντομα σε βίντεο.

Τα τελευταία χρόνια η δισκογραφία στην Ελλάδα περνάει κρίση. Θεωρείτε ότι αυτό δυσκολεύει στο να διαφημίσετε τη δουλειά σας; Πιστεύετε ότι η κυριαρχία των social media σήμερα, έχει βοηθητικό ρόλο ώστε να διευκολύνει την καριέρα ενός καλλιτέχνη; 

Απ. Όχι δεν δυσκολεύει καθόλου την δουλειά μου το ότι οι εταιρείες πλέον δεν έχουν ενεργό ρόλο. Αν έχεις ένα καλό τραγούδι, αυτό διαφημίζεται από τον κόσμο και το αγαπά γιατί είναι ο τελικός κριτής των πάντων. Τα social media βοηθούν, αλλά τίποτα δεν λειτουργεί αν δεν υπάρχει ΑΛΗΘΕΙΑ. Σαφώς στην δουλειά μας δυσκολίες υπάρχουν γιατί είναι ένας χώρος με πολύ ανταγωνισμό, που πρέπει να ξεπερνάς τα όριά σου και να γίνεσαι κάθε μέρα καλύτερος. Για να είμαι ειλικρινής, πρέπει να σας πω, ότι δεν έχω μάθει να τα παρατάω εύκολα.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το τραγούδι σας με τίτλο “Τα Παράξενα Φιλιά” σε Μουσική του Άγγελου Μιχαήλ και στίχους του Κωνσταντίνου Ράλλη. Πείτε μας λίγα πράγματα γι’ αυτό…

Απ. Ναι… Νιώθω πιο ανανεωμένος με το νέο τραγούδι και με ανεβασμένη διάθεση θα έλεγα για…“ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΦΙΛΙΑ” που όλοι μας πιστεύω θέλουμε διακαώς να λάβουμε στην ζωή μας! Δηλαδή να ζήσουμε τον αληθινό έρωτα που τα σαρώνει όλα. Είναι ένα τραγούδι που μας παρασύρει και μας ξεσηκώσει στους ρυθμούς του . Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού είναι μια πρωτότυπη ιδέα, γιατί για πρώτη φορά στην Ελλάδα πλαισιώνομαι από την εξαιρετική Ελένη Λιάππη προπονήτρια του Pole Dancing!

Τι γνώμη έχετε για τα talent show και ειδικά στη σημερινή τους μορφή; Θα παίρνατε ποτέ μέρος; 

Απ. Εννοείται πως δεν θα έπαιρνα μέρος γιατί δεν είναι του χαρακτήρα μου κάτι ανάλογο. Το τραγούδι για μένα είναι κατάθεση ψυχής, ο καθένας το μεταδίδει και το αποδίδει αλλιώς. Ωστόσο τα παιδιά που πηγαίνουν δεν τα κατακρίνω ούτε και τα βλέπω με κακό μάτι. Ο καθένας κάνει τις επιλογές του στην ζωή.

Υπάρχει κάποια συμβουλή που σας έδωσαν και την κρατάτε μέχρι σήμερα σαν φυλαχτό;

Απ. Να πιστεύω και να αγαπώ τον Θεό και τον Χριστό μας! Το κάνω ακόμα και σήμερα και είμαι πραγματικά ευτυχισμένος.

Ο Κωνσταντίνος Ράλλης, τί είναι αυτό που δεν αντέχει;

Απ. Ο Κωνσταντίνος δεν αντέχει την εξαθλίωση του ανθρώπου που ζούμε στις μέρες μας. Την έκπτωση των αξιών μας και το ψέμα.

Θα θέλατε να μας πείτε αν υπήρξε κάποια έντονη στιγμή από ένα λάιβ που την θυμάστε ακόμα; 

Απ. Θυμάμαι σε κάθε live τα χαρούμενα πρόσωπα του κόσμου και την απίστευτη αγάπη που μου δίνουν απλόχερα σαν να είμαι κάποιος πολύ δικός τους άνθρωπος. Ακραίες καταστάσεις δεν έχω ζήσει ακόμη σε live. Όλα κυλούν φυσιολογικά.

Τί ονειρεύεστε για το μέλλον; Υπάρχει κάτι που σχεδιάζετε και θα θέλατε να το μοιραστείτε μαζί μας; 

Απ. Πρώτα απ όλα θέλω να μ΄ έχει ο Θεός καλά, γιατί χωρίς υγεία δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Στοχεύω να ακουστούν τα τραγούδια μου περισσότερο και να τραγουδώ ωραία τραγούδια που εκφράζουν εμένα την στιγμή που τα παρουσιάζω στο κοινό. Θέλω να κάνουμε εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και σίγουρα θέλω πολύ να έρθουμε για εμφάνιση στην πανέμορφη πόλη της Καστοριάς. Ελπίζω όλα να γίνουν και να διασκεδάζουμε μαζί στην Ιστορική σας πόλη με το πολύ ζεστό κοινό.

Μιλήστε μας λίγο για την οικογένεια σας και για την κοινή πορεία που έχετε στο χώρο αυτό.

Απ. Είμαι ο πρώτος υιός του Νίκου Αστέρη, ο οποίος έγραφε στίχους και μουσική από μικρή ηλικία, αλλά μόνο για την δική του ευχαρίστηση θα έλεγα. Αργότερα, όταν μεγαλώσαμε μας τα έδειξε ξαφνικά. Ούτε εμείς το γνωρίζαμε αυτό το ταλέντο του. Έχω επίσης, μόνο έναν αδερφό τον Άγγελο Μιχαήλ που τραγουδάμε μαζί και τώρα που έφυγε από κοντά μας ο πατέρας μας γράφουμε μαζί με τον Άγγελο τα τραγούδια μας, στίχο και μουσική. Κυκλοφόρησε πρόσφατα νέο τραγούδι του Άγγελου με τίτλο «Πάμε κοπέλα μου». Με τον Άγγελο Μιχαήλ, όπως είδατε άλλωστε, τραγουδάμε αυτό το καιρό μαζί νομίζω τα τελευταία 3 χρόνια και η χημεία μας είναι απίστευτη πραγματικά!

Κλείνοντας, θα ήθελα να ρωτήσω, αυτό το διάστημα σας βρίσκουμε να εμφανίζεστε κάπου; 

Απ. Αυτό τον καιρό βρισκόμαστε μαζί με τον αδερφό μου Άγγελο Μιχαήλ στην Γλυφάδα και σε διάφορους χώρους στην Αττική, όπου διασκεδάζουμε και τραγουδάμε όλοι μαζί μόνο Ελληνικά τραγούδια. Στα social media βέβαια ανακοινώνουμε πάντα τις εμφανίσεις μας.

Ευχαριστούμε πολύ τον Κωνσταντίνο Ράλλη για τον χρόνο που μας χάρισε. Να είστε πάντα καλά και σας εύχομαι κάθε επιτυχία.

Ελένη Κωστοπούλου

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

https://www.youtube.com/watch?v=hD6U27LyUUY

 

 

Back to top button