Καστοριά

Ένωση Στρατιωτικών: Εντυπωσιακό το έργο συντήρησης και αποκατάστασης των στρατιωτικών οικημάτων Καστοριάς

Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Καστοριάς, με γνώμονα πάντα τη ”μέριμνα υπέρ του στρατιωτικού Προσωπικού”, το όφελος της Υπηρεσίας αλλά και την ενημέρωση των μελών μας, παρακολουθώντας το θέμα της εκμετάλλευσης των στρατιωτικών ακινήτων της περιοχής μας, το οποίο είχε αναδείξει με τα (α) έως (δ) σχετικά, εκφράζει την χαρά και την ικανοποίηση των μελών μας  για τις μέχρι τώρα εργασίες ανακαίνισης των υπαρχόντων στρατιωτικών οικημάτων.

Από την πορεία υλοποίησης των εργασιών μέχρι σήμερα επισημαίνουμε συμπερασματικά ότι έγινε πλήρη εκμετάλλευση των διατιθέμενων δαπανών . Με την επιδέξια διαχείριση από την ιεραρχία του 15ου Συντάγματος αλλά και με το μεράκι των συναδέλφων το παραγόμενο έργο είναι εντυπωσιακό. Τα διατιθέμενα ποσά πραγματικά απορροφήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο επιφέροντας μέγιστο αποτέλεσμα. Ελπίζουμε στην συνέχεια των εργασιών ώστε να επιτευχθεί η συντήρηση και αποκατάσταση του συνόλου των στρατιωτικών οικημάτων της φρουράς Καστοριάς στην οποία υπάγονται  και τα οικήματα του Άργους Ορεστικού.

Η ΕΣΠΕΕΚΑΣ έχοντας υπόψη την οικονομική δυσπραγία που διανύουμε άλλα και ότι οι οικονομικές ανάγκες είναι πολύπλευρες, για να επιτευχθεί η συνέχεια των εργασιών και στα υπόλοιπα οικήματα αλλά και να καλυφτούν άμεσες και επιτακτικές ανάγκες προτείνει την μεταφορά της αρμοδιότητας διαχείρισης της μερίδας των Στρατιωτικών οικημάτων της φρουράς στον ΑΔΦ Καστοριάς. Έχουμε την ευτυχή συγκυρία ο Διοικητής της Ταξιαρχίας να είχε υπάρξει προ λίγων ετών και Διοικητής του 15ου Συντάγματος γεγονός που κατά την γνώμη μας καθιστά ευκολότερη την αποδοχή της πρότασης μας. Η αλήθεια είναι ότι η Ταξιαρχία υπήρξε πάντα αρωγός ως προς την αποκατάσταση βλαβών στα Στρατιωτικά οικήματα, για να υπάρξει όμως η δυνατότητα ενός προγράμματος βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των οικημάτων πρέπει να υπάρξει μια σταθερή ροή χρημάτων, στην παρούσα φάση αυτό μπορεί να γίνει με την μερίδα των οικημάτων που χρηματοδοτείται από τα μισθώματα των ενοίκων, συγκεκριμένα από το 15% των μισθωμάτων τα οποία    προορίζονται για τις ανάγκες συντήρησης τους. Τα ετήσια μισθώματα των στρατιωτικών οικημάτων της Καστοριάς αγγίζουν το ποσό των 18.600,00 ευρώ που σημαίνει ότι το 15% είναι περίπου 2.790,00 ευρώ. Θα ήταν ίσως άκομψο να μπούμε σε μια λογική να εξετάσουμε αν τα προηγούμενα χρόνια το παραπάνω ποσό διατέθηκε επ’ ωφελεία των οικημάτων της Καστοριάς ή άλλων οικημάτων αρμοδιότητας της Ταξιαρχίας, σε κάθε περίπτωση είμαστε σίγουροι ότι διατέθηκαν για τον σκοπό που προορίζονταν, όμως είναι ηθικά δίκαιο να υπάρξει μια επανεξέταση της υφιστάμενης κατάστασης προς το δικαιότερο και αντικειμενικότερο ως προς την διάθεση των πιστώσεων που χρηματοδοτούνται από τα μισθώματα των ενοίκων.

Η Ένωσή μας θα παρακολουθεί το θέμα προς ενημέρωση των μελών της και είναι στην διάθεση σας για την παροχή οποιοσδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορίας

Back to top button