ΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Μια Καστοριανή στην ελληνική λίστα του Forbes «30 under 30» (φωτο)

Η ελληνική έκδοση του περιοδικού Forbes, στο τελευταίο του τεύχος που κυκλοφόρησε με την εφημερίδα Κεφάλαιο το Σάββατο 24/10/2020, δημοσιεύει την ελληνική λίστα «30 under 30 2021».
Στη λίστα περιλαμβάνεται και η 28 Καστοριανή Νατάσα Παπαθωμά, μαζί με τη συνεργάτιδά της Αλίκη Ιοβίτα για την startup εταιρεία τους “Narratologies”.
Η “Narratologies” είναι μια mobile εφαρμογή και web πλατφόρμα η οποία προσφέρει εξατομικευμένες εμπειρίες ανακάλυψης της πόλης με τη μορφή παιχνιδιού, λειτουργώντας ως ένας εναλλακτικός ψηφιακός ξεναγός. Μέσω του παιχνιδιού αποκαλύπτονται κρυφά σημεία της πόλης με θεματικές όπως αρχιτεκτονική, σύγχρονη τέχνη, τοπικό εμπόριο & τεχνίτες, γκράφιτι, τοπικές ιστορίες καθώς και προτάσεις για εναλλακτικά καφέ, street food & εστιατόρια. Ακόμα, οι παίκτες μπορούν να εξαργυρώσουν πόντους που συλλέγουν κατά τη διάρκεια της εμπειρίας μέσα από προσφορές σε επιλεγμένα τοπικά προϊόντα.
Η κ. Νατάσα Παπαθωμά δήλωσε για την εφαρμογή σε σχέση με την περιοχή μας: “Η κοινοποίηση των νέων θα φαινόταν ιδιαίτερα χρήσιμη για μας, καθώς στοχεύουμε στη μελλοντική επέκταση της εφαρμογής στην Καστοριά και την ανάδειξη του ιδιαίτερου πολιτιστικού της πλούτου και των τοπικών προϊόντων. Η καλλιέργεια ενός awareness στην περιοχή θα μας βοηθήσει στο να δημιουργήσουμε συνέργειες με φορείς και εμπόρους που θα δείξουν ενδιαφέρον για την προβολή τους, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν”.

 

 

 

 

Back to top button