Καστοριά

Αίτημα κατοίκων και επιχειρηματιών για επίσημο χαρακτηρισμό της περιοχής μεταξύ Δισπηλιού – Καστοριάς, ως κατοικημένης

 Οριστική και Λειτουργική Αντιμετώπιση όλων των κυκλοφοριακών συνδέσεων των παρόδιων εγκαταστάσεων και κατοικιών στην Εθνική Οδό Τριτεύοντος Δικτύου, μεταξύ Τ.Κ. Δισπηλιού και πόλης Καστοριάς

Όλοι εμείς, που υπογράφουμε αυτό το αίτημα και πολύ άλλοι, είμαστε κάτοικοι και ιδιοκτήτες, κατοικιών και επιχειρήσεων, που ζούμε και εργαζόμαστε, οι ίδιοι και οι οικογένειές μας, εκατοντάδες εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις μας και οι χιλιάδες πελάτες μας.

Το τμήμα αυτό της Εθνικής Οδού, Καστοριάς- Δισπηλιό, ήταν και είναι μία κατοικημένη περιοχή επί πολλά χρόνια. Εκ των πραγμάτων προκύπτει το άμεσο ενδιαφέρον μας για τον δρόμο αυτό, που τον αντιμετωπίζουμε σαν ένα αναπτυξιακό – κοινόχρηστο εργαλείο – αγαθό για όλους μας και ένα απόλυτα χρήσιμο για την ύπαρξη – επιβίωση για την πόλη.

Με αυτή την έγνοια και την προσοχή για τον δρόμο αυτό, απευθυνόμαστε σε σας προκειμένου να συμμεριστείτε το δίκαιο αίτημά μας και να μας βοηθήσετε, ώστε με την καθοδήγησή σας, να τον επανεξετάσουμε σχεδιαστικά, με την συναίνεση όλων μας, ώστε να τον ξανακάνουμε λειτουργικό και ασφαλή.

Η περιοχή μας δεν είναι καινούργια. Εξελίχθηκε από το 1970 και διαφοροποιήθηκε όμως σημαντικά τόσο ποιοτικά όσο και λειτουργικά, με την ανέγερση, νέων ξενοδοχειακών μονάδων, όλων των κατηγοριών, την ίδρυση και λειτουργία νέων βιομηχανιών και βιοτεχνιών χαμηλής όχλησης, εμπορικών καταστημάτων, την ανέγερση νέων κατοικιών και την ανάπτυξη χρήσεων που δεν υπήρχαν παλιά.

Αυτή η εικόνα της ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ανάμεσα από δύο αστικούς ιστούς αυτό της Τ.Κ. Δισπηλιού και της Πόλης της Καστοριάς υπήρχε ήδη από την δεκαετία του 1970 και ήταν αυτός ο λόγος που η τότε 3η ΔΕΚΕ με την με αρ. πρωτ. 1443/05-08-1987 γνωμοδότησή της, υπέδειξε και ο τότε Νομάρχης Καστοριάς Σ. Χονδρονάσιος ενστερνίστηκε και αποφάσισε να χαρακτηρίσει την περιοχή σαν «Κατοικημένη Περιοχή» με τα έγγραφα που επισυνάπτουμε.
Μάλιστα, λίγα χρόνια μετά και με δεδομένο τον χαρακτηρισμό της «Κατοικημένης Περιοχής» έγιναν…
Συνέχεια και υπογραφές στο fonikastorias.gr

Ζήσης Τζηκαλάγιας: Να χαρακτηριστεί η περιοχή μεταξύ Καστοριάς και Δισπηλιού κατοικημένη περιοχή (φωτο)

 

Back to top button