Καστοριά

Ολ. Τελιγιορίδου: Τραγελαφική η απόφαση της κυβέρνησης για τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου στην Π.Ε. Καστοριάς εν μέσω lockdown

Ερώτηση κατέθεσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου για την τραγελαφική απόφαση της κυβέρνησης να κρατήσει ανοιχτές τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου στην Π.Ε. Καστοριάς εν μέσω lockdown. Η παράδοξη αυτή απόφαση φέρνει τους επιχειρηματίες του κλάδου σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας καθώς δεν συνοδεύεται από κανενός είδους οικονομικής στήριξης, οδηγώντας τους επαγγελματίες των αντίστοιχων επιχειρήσεων σε απόγνωση, καθώς τα λειτουργικά τους έξοδα είναι δυσβάσταχτα.

Είναι μία απόφαση παράλογη, άδικη και η Κυβέρνηση δεν μπορεί να διατηρεί δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Προς τους κ. κ. Υπουργούς:

 Οικονομικών

Τουρισμού

Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Τραγελαφική απόφαση της κυβέρνησης για τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου στην Π.Ε. Καστοριάς εν μέσω lockdown»

Μέρος των οικονομικών δραστηριοτήτων της Π.Ε. Καστοριάς αποτελείται από τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου. Ενός κλάδου που στο σύνολό του, από το πρώτο κύμα της πανδημίας του Covid-19, έχει πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό χωρίς να έχει καταφέρει να επανακάμψει.

Αυτή την στιγμή η Π.Ε. Καστοριάς βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο της πανδημίας και έχει μπει με απόφαση της κυβέρνησης για δεύτερη φορά σε κατάσταση τοπικού lockdown. Και ενώ απαγορεύεται η ελεύθερη η είσοδος στην Καστοριά πολιτών από άλλες περιοχές, η κυβέρνηση αποφάσισε να μείνουν ανοιχτά τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταστήματα.

Η παράδοξη αυτή απόφαση φέρνει τους επιχειρηματίες του κλάδου σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας καθώς δεν συνοδεύεται από κανενός είδους οικονομικής στήριξης στις ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις.

Ενώ στην επιβολή του lockdown αποφασίστηκε να κλείσουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εξαιρέθηκαν οι τουριστικές επιχειρήσεις.

Αυτό οδηγεί τους επαγγελματίες των ξενοδοχείων και των τουριστικών καταστημάτων σε απόγνωση καθώς τα λειτουργικά έξοδα είναι δυσβάσταχτα.

Επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε lockdown για την Π.Ε. Καστοριάς με συνέπεια να απαγορεύονται επισκέπτες από άλλες περιοχές,

Επειδή είναι παράλογο υπό αυτές τις συνθήκες να παραμένουν ανοιχτά τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταστήματα,

Επειδή στα μέτρα της κυβέρνησης δεν πρέπει να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά,

 Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η Κυβέρνηση ώστε να αρθεί η αδικία εις βάρος των ξενοδοχειακών μονάδων και των τουριστικών επιχειρήσεων;
  2. Προτίθεται η κυβέρνηση να στηρίξει οικονομικά τον τουριστικό κλάδο της Π.Ε. Καστοριάς που είναι σε lockdown;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Τελιγιορίδου Ολυμπία

Νοτοπούλου Αικατερίνη

 

 

Back to top button