Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Στο 20% κυμάνθηκε η απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2014-2020 στον Δήμο Άργους Ορεστικού


Έναν σύντομο απολογισμό για την απορροφητικότητα των κονδυλίων ΕΣΠΑ στον Δήμο Άργους Ορεστικού την περίοδο 2014-2020, έκανε ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού Πάνος Κεπαπτσόγλου

Σε γενικές γραμμές επισήμανε ότι είχε θετικό αντίκτυπο στην περιοχή, καθότι η απορροφητικότητα κυμάνθηκε σε ποσοστό 20%.
Σύμφωνα με τον κ. Κεπαπτσόγλου, οι δράσεις ΕΣΠΑ που βελτίωσαν την ποιότητα ζωής των πολιτών αφορούσαν στους τομείς της αγροτικής οδοποιίας, υποδομών ύδρευσης, περιβάλλοντος, εκπαίδευσης και ενέργειας.
Ωστόσο, ο κ. Κεπαπτσόγλου σημειώνει ότι υπήρξαν κονδύλια που δεν απορρο-φήθηκαν και αρκετά προγράμματα που δεν ολοκληρώθηκαν. Πρόβλημα ήταν, επίσης, η μη ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.
Αναφορικά με τα προγράμματα διασυνοριακής συνεργασίας INTERREG, τονίζεται ότι είναι σε εξέλιξη το πρόγραμμα Business Clubs με εταίρους από την Ελλάδα και την Αλβανία που έχει ως στόχο την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας.
Τέλος, ο Δήμος Άργους – Ορεστικού σκοπεύει να ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 λαμβάνοντας κονδύλια για δράσεις αστικής αναζωογόνησης.
sentranews.gr

Back to top button