ΑθλητικάΚαστοριάΠαλαιά Καστοριά

27χρονη ιστορία του ΑΟ Σταυροποτάμου των 7 τίτλων (μεγάλο αφιέρωμα – φωτογραφίες – φύλλα αγώνος)

 

Ο ΑΟ Σταυροποτάμου ιδρύθηκε το 1982 και στην 27χρονη ιστορία του έχει να επιδείξει επτά πρωταθλήματα, (6 της Γ’ κατηγορίας και 1 της Β΄) καθώς και δύο (2)  έπαθλα ήθους.

Προσωπικό αρχείο : Δημήτρης Κουτσής (Εφημερίδα ΣΕΝΤΡΑ – sentranews.gr)

Έχει τις πολυπληθέστερες συμμετοχές στην Β΄ κατηγορία (17), 9 στην Γ’, ενώ έχει και 1 συμμετοχή στην Α’ κατηγορία. Επίσης, δύο χρονιές  χρειάστηκε να δώσει και αγώνες μπαράζ παραμονής, χωρίς, όμως να τα καταφέρει.

Τα πρώτα δύο χρόνια ο σύλλογος χρησιμοποιούσε ως έδρα τα γήπεδα της Κορησού και της Λιθιάς, ενώ από το 1984 απέκτησε την δική του έδρα στο χωριό  και μάλιστα με φυσικό χορτοτάπητα, ένα γήπεδο που δημιουργήθηκε από το μηδέν, σε κοινοτική έκταση, με προσωπική εργασία των ποδοσφαιριστών και των κατοίκων του χωριού (αγωνιστικός χώρος, περίφραξη και αποδυτήρια). Επίσης, σημαντική αναβάθμιση των γηπεδικών του εγκαταστάσεων με σύστημα ποτίσματος, προβολείς κ.α. έγιναν το 1995.

Πρόεδροι στην ομάδα διετέλεσαν οι : Καφαντάρης  Ευάγγελος, Μουχαρέμης Μεθόδιος, Γρηγορίου Δαμιανός και Τζιάκας Χρήστος.

Προπονητές στον σύλλογο κατά καιρούς διετέλεσαν οι: Γκίτσιος Κώστας, Βόλτσης Παύλος, Βάσκος Γιάννης, Τσιτσιπάνης Πέτρος και Ρέντας Βαγγέλης.

Ανέδειξε σπουδαίους ποδοσφαιριστές που έκαναν καριέρα σε μεγάλες κατηγορίες

Στα αξιοπρόσεκτα του συλλόγου ήταν ότι στην 27χρονη ιστορία του ανέδειξε σπουδαίους ποδοσφαιριστές που έκαναν καριέρα είτε σε επαγγελματικές ομάδες είτε αγωνίστηκαν σε εθνικά πρωταθλήματα. Όπως, ο Κώστας Γκίτσιος, ο Παύλος Βόλτσης, ο Θόδωρος Βόλτσης, και ο Γιάννης Βάσκος που αγωνίστηκαν στην ΠΑΕ Καστοριά, ενώ ο τελευταίος αγωνίστηκε για 10 χρόνια στην Αστραπή Μεσ/μίας. Επίσης σε ομάδες που συμμετείχαν σε εθνικά πρωταθλήματα (Δ’ Εθνική) ο Παντελής Βόλτσης, ο Θωμάς Παπαλάμπρου.

Ο πρώτος τίτλος με το… καλημέρα και με μπαράζ

Συνέχεια του μεγάλου αφιερώματος στο sentranews.gr

 

 

 

Back to top button