ΑθλητικάΚαστοριά

“τελευταία ευκαιρία”: Γιατί αποχωρήσαμε από την ψηφοφορία

Την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου κληθήκαμε ως δημοτικοί σύμβουλοι, σε τακτική δια περιφοράς συνεδρίαση (σύμφωνα με τα οριζόμενα της εγκυκλίου 163/29-05-2020 του Υπουργείου Εσωτερικών), η οποία και διεξήχθη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το 7ο θέμα αφορούσε την «Έγκριση τροποποίησης Ο.Ε.Υ. (Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας), του Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Καστοριάς».

Ο συνδυασμός μας ως ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε από την ψηφοφορία τονίζοντας τα εξής:

Το συγκεκριμένο θέμα θα έπρεπε να συζητηθεί (είτε με τηλεδιάσκεψη, είτε δια ζώσης σε επίπεδο αντιπροσωπειών όλων των συνδυασμών), να ακουστούν όλες οι απόψεις, να λυθούν απορίες και να υπάρξει δέσμευση από όλους για τα επόμενα βήματα (γιατί παρατηρείται το φαινόμενο άλλα να λέγονται στις συναντήσεις των επικεφαλής και στη συνέχεια η στάση στην ψηφοφορία να διαφοροποιείται). Το ίδιο πρέπει να γίνεται και για άλλα σοβαρά θέματα ακόμη και στην περίπτωση που όλοι συμφωνούμε.

Με την προτεινόμενη τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. (Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας), του Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Καστοριάς φαίνεται να προκύπτει μια εξοικονόμηση (της τάξης των 7000-8000 ευρώ ετησίως) η οποία από τη μία είναι επιθυμητή αλλά από την άλλη δεν δίνει οριστικές λύσεις.

Στο πλαίσιο των οριστικών λύσεων θα μπορούσαν πιθανόν να γίνουν κάποιες μετακινήσεις από το νομικό πρόσωπο στο Δήμο και αντίστροφα π.χ.

Θα μπορούσαν οι παιδικοί σταθμοί να μεταφερθούν στο Δήμο (μαζί με τους βρεφικούς σταθμούς από την Κοινωφελή Επιχείρηση Ορεστιάς) στο τμήμα παιδείας.

Θα μπορούσαν τα τρία Κ.Α.Π.Η. να μεταφερθούν στο Δήμο στο τμήμα κοινωνικής μέριμνας – πρόνοιας

Θα μπορούσαν οι δύο βιβλιοθήκες να μεταφερθούν στο Δήμο στο τμήμα παιδείας

Στο ΝΠΚΠΑΚΑ ανήκουν:

  • κλειστό Γήπεδο Καστοριάς
  • ανοικτό Γήπεδο Καστοριάς
  • κλειστό Γυμναστήριο Μανιάκων
  • ανοικτό Γήπεδο Χιλιοδένδρου
  • ανοικτό Γήπεδο Πενταβρύσου
  • Δ.Η.Ν.Α.Κ.

Θα μπορούσαν οι υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις που τώρα είναι στο Δήμο να μεταφερθούν στο Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου.

Όλα τα παραπάνω πρέπει να συζητηθούν άμεσα, προκειμένου να  λυθούν τα χρόνια προβλήματα του Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου.

Κλείνοντας (και επειδή λόγω κορονοϊού θα ακολουθήσουν και άλλες συνεδριάσεις δια περιφοράς ) να τονίσουμε για ακόμη μια φορά την επιτακτική ανάγκη γόνιμου διαλόγου για θέματα που ξεπερνούν την διεκπεραίωση καθημερινών διοικητικών πράξεων. Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε σε όλους τους συμπολίτες μας.

ΏΡΑ για διάλογο, με συντονισμένες ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ και αίσθημα ΕΥΘΥΝΗΣ. Είναι η

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ μας ΕΥΚΑΙΡΙΑ!

 

 

 

 

Back to top button