Ελλάδα

Αυτές είναι οι αλλαγές στο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο

Τη “φιλοσοφία” του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠ και το νέο σύστημα προσλήψεων στο Δημόσιο, ανέπτυξε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης με φοιτητές των τμημάτων Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ και του Πάντειου και απόφοιτους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

Ο κ. Θεοδωρικάκος δεν παρέλειψε, επίσης, να απευθύνει κάλεσμα προς τους νέους να γίνουν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της μεταρρύθμισης του κράτους για αξιοκρατία και προσφορά μέσα από το Δημόσιο. “Εσείς μπορείτε να κάνετε πράξη τον εκσυγχρονισμό, την αποτελεσματικότητα και το πνεύμα κοινωνικής προσφοράς. Πιστεύω πολύ στη γενιά σας. Ίσως το κάνω, διότι θέλω να πιστεύω στο μέλλον της πατρίδας μου. Δεν υπάρχει μέλλον χωρίς εσάς” επισήμανε, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της νέας γενιάς.

Ταυτόχρονα, για την επιτάχυνση των προσλήψεων προωθείται η ψηφιοποίηση του ΑΣΕΠ και η διαλειτουργικότητά του με τους άλλους τομείς του κράτους, ώστε να γίνεται σχεδόν, αυτόματα, η συλλογή των τίτλων που απαιτούνται για τις προκηρυσσόμενες θέσεις.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η οποία ανέφερε ότι “το μεγάλο στοίχημα είναι το σύνολο των υπαλλήλων που θα προβλέπει ο προγραμματισμός προσλήψεων κάθε Σεπτέμβριο για το επόμενο έτος, να έχει τοποθετηθεί, ύστερα από τις πανελλαδικές εξετάσεις του ΑΣΕΠ, όντως, το επόμενο έτος στις θέσεις του”.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο υπουργός πήρε θέση και για τον πρόσφατο προπηλακισμό του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Χαρακτηρίζοντας το συμβάν εξοργιστικό για μία δημοκρατική χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, τόνισε πως αναμένει την άμεση σύλληψη και τιμωρία των υπευθύνων. Την αποστροφή τους για το περιστατικό εξέφρασαν και οι συνομιλητές του, υποστηρίζοντας πως τέτοιες συμπεριφορές είναι όνειδος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Με αφορμή σχετική ερώτηση, ο κ. Θεοδωρικάκος κοινοποίησε την πολιτική βούληση για νομοθέτηση ενεργών συμβουλίων νέων στους δήμους όλης της χώρας, αρκεί να διαπιστώσει ότι υπάρχει ενδιαφέρον από πλήθος νέων. Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Θεοδωρικάκος: “Τάσσομαι αναφανδόν, υπέρ της πρότασης. Είναι μια ευκαιρία συμμετοχής των νέων στην Αυτοδιοίκηση. Πρέπει, όμως, να πάρουν την πάσα και να μπουν στο γήπεδο και όχι να βλέπουν το ματς από την τηλεόραση ή από την κερκίδα”.

ΑΠΕ

Back to top button