Καστοριά

Επαναλειτουργεί από σήμερα η Φιλαρμονική του Δήμου Καστοριάς σε νέο χώρο

Σήμερα, η Φιλαρμονική του Δήμου Καστοριάς, που ως δομή ανήκει στο Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού ξεκίνησε να λειτουργεί ξανά ύστερα από 11 μήνες αδράνειας, (υπό την οργάνωση της Ακαδημίας Γραμμάτων και Τεχνών Καστοριάς «Θωμάς Μανδακάσης»), ωστόσο αυτή την φορά με την δική της αυτόνομη έδρα και βέβαια με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας του Covid-19.
Το ΔΣ του Νομικού Προσώπου απεφάσισε την στέγασή της στον χώρο του παλαιού νοσοκομείου Καστοριάς (οικία Δ. Σκαπέρδα), όπου στο πρόσφατο παρελθόν λειτουργούσε παιδικός σταθμός. Η χαρά των μουσικών της μεγάλη που ανταμώνουμε ξανά στα μονοπάτια της τέχνης και της μουσικής γιατί το έργο που τόσα χρόνια μοχθήσαμε δεν γαλουχεί μόνο αρχές και αξίες αλλά και την ψυχή μας. Ωστόσο, πολλά είναι ακόμα που πρέπει να γίνουν, βέβαια αν υπάρχει όραμα και καλή θέληση μπορεί να παρουσιαστεί ένα έργο ιστορικής σημασίας για τον τόπο μας. Μεταξύ των πραγμάτων που πρέπει να γίνουν είναι η διαμόρφωση – ανακαίνιση του νυν οικήματος σε χώρο ικανό και κατάλληλο να φιλοξενεί μεγάλο μουσικό σύνολο, αγορά επίπλων, διαμόρφωση αιθουσών, αγορά μουσικών οργάνων και αναλωσίμων, αγορά καλοκαιρινών στολών κα. Όλα αυτά αποτελούν μια πρόκληση παρουσίασης σοβαρού δημοτικού έργου, και ο χρόνος θα δείξει αν το κίνητρο αυτό, να επενδύσει ο Δήμος μας σε μια σοβαρή πολιτιστική και εκπαιδευτική πρωτοβουλία έχει κατανοηθεί πλήρως από τους αιρετούς μας.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Διοίκηση του Νομικού Προσώπου για αυτή την πρωτοβουλία, δηλ. να αποκτήσει έδρα η φιλαρμονική, καθώς και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μιχάλη Ζησόπουλο, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα δεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συνεργασία για θέματα που αφορούν την λειτουργία της αλλά και για το γεγονός που συνέβαλε ενεργά με εθελούσια συμμετοχή στις εργασίες καθαρισμού και ευπρεπισμού της αίθουσας διδασκαλίας στην νέα έδρα εγκατάστασής της.
Ο Αρχιμουσικός
Ιωάννης-Κωνσταντίνος Τσακιρίδης

Back to top button