ΑθλητικάΚαστοριά

Ο Δημήτρης Βλαχόπουλος ομιλητής στην ημερίδα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος “Όλα για το Τρέξιμο” (βίντεο)

Ο Καστοριανός Λέκτορας Παιδιατρικής Φυσιολογίας του πανεπιστημίου του Exeter Δημήτρης Βλαχόπουλος, ήταν από τους βασικούς ομιλητές της χθεσινής ημερίδας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος “Όλα για το Τρέξιμο”. Από τη μακρινή Αγγλία ανέπτυξε το θέμα “Οφέλη και κίνδυνοι από τη συμμετοχή και προετοιμασία των παιδιών για αγώνες τρεξίματος”

Την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στις 18.00, το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – «Sports Excellence» που λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), παρουσίασε τη συζήτηση με θέμα «Όλα για το τρέξιμο» στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.

Η καθιερωμένη ημερίδα «Όλα για τον Μαραθώνιο» φέτος αλλάζει μορφή και τίτλο, προσαρμόζεται και αποκτά μία άλλη σύσταση, αγκαλιάζοντας μία πιο ευρεία έννοια του τρεξίματος. Με την ευεξία και την καλή υγεία να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, στοχεύουμε σε νέους δρομείς, διευρύνουμε το δίκτυο μας και ενώνουμε διαδικτυακά σχολεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να μοιραστούν την εμπειρία του τρεξίματος μαζί μας, συνθέτοντας ένα πλούσιο μωσαϊκό όπου οι αποστάσεις εκμηδενίζονται. Η κανονικότητα ταυτίζεται με την προσαρμογή στα νέα δεδομένα και η δυναμική έγκειται στη συμμετοχή. Έτσι, το virtual run γίνεται ένας τόπος συνάντησης και μετατρέπει τον αγώνα σε μία ανοιχτή πρόσκληση προς τα σχολεία εντός και εκτός Ελλάδας να συμμετάσχουν στον αγώνα δρόμου SNF Run, που θα διεξαχθεί στις 23/06/2021 στο πλαίσιο του SNF Nostos.

Στη συζήτηση «Όλα για το τρέξιμο» επιστήμονες και αθλητές από τον χώρο της Ιατρικής και του Αθλητισμού ανέπτυξαν θέματα σχετικά με τη σωστή προετοιμασία, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των νεαρών δρομέων και τη σημασία της ένταξης του τρεξίματος από μικρή ηλικία στη ζωή μας. Το τρέξιμο γίνεται η αφορμή, για να δώσουμε τη σκυτάλη του λόγου στους μαθητές και εκείνοι με τη σειρά τους να συμμετέχουν σε μία «σκυταλοδρομία ελευθερίας λόγου»!

Τη διοργανωτική επίβλεψη της εκδήλωσης είχε η ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», ενώ όλο το πρόγραμμα είναι δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

 

 

Back to top button