ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Η Ιερά Μητρόπολις Καστορίας για τον εορτασμό του Αγίου Μηνά

Η Ιερά Μητρόπολις Καστορίας ενημερώνει το ευσεβές πλήρωμα, ότι κατά την 10η και 11η Νοεμβρίου, ημέρα μνήμης του πολιούχου της πόλεως, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά, θα τελεσθούν οι κάτωθι ιερές ακολουθίες.

Α. Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό

  • Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020 & ώρα 18:00 : Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας.
  • Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 & ώρα 07:00 : Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας.
  • Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 & ώρα 11:00 : Δοξολογία επί τη απελευθερώσει της πόλεως Καστορίας. Ταυτόχρονα, σε όλη την πόλη θα ηχήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών. Εν συνεχεία, στον αύλειο χώρο του Επισκοπείου, επί της προτομής του μακαριστού Μητροπολίτου Ιωακείμ Λεπτίδη και του μνημείου του Γερμανού Καραβαγγέλη, θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου από τον Ποιμενάρχη μας, κ. Σεραφείμ.

Β. Στον  Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Μουζεβίκη (Άγιος Μηνάς)

  • Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020 & ώρα 17:30 : Πανηγυρικός Εσπερινός.
  • Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020 & ώρα 07:00 : Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Σύμφωνα με τις νέες υγειονομικές διατάξεις, όλες οι Ιερές Ακολουθίες θα τελεσθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Επίσης, οι Ακολουθίες οι οποίες θα τελεσθούν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό θα έχουν ζωντανή ραδιοφωνική κάλυψη από τον Σταθμό της Μητροπόλεώς μας, στους 97,9 FM και στο web radio.

Back to top button