Κόσμος

Ιταλία: Οι Ιατρικοί Σύλλογοι ζητούν ολικό lockdown-Οριακή η κατάσταση στη Νάπολη

Ολικό lockdown για το σύνολο των ιταλικών περιφερειών ζήτησε, με παρέμβασή του μέσω διαδικτύου, ο πρόεδρος των ιατρικών Συλλόγων Ιταλίας Φιλίπο Ανέλι, λόγω της πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία και πολλές μονάδες εντατικής θεραπείας.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε χώρισε την Ιταλία σε τρεις ζώνες επικινδυνότητας: κόκκινη (η οποία ισοδυναμεί με καθολικό lockdown), πορτοκαλί (με σειρά αυστηρών περιορισμών) και κίτρινη (με μεγαλύτερη ευχέρεια μετακίνησης για τους πολίτες και λειτουργίας των επιχειρήσεων).

Σε πολλές περιοχές της Ιταλίας, όμως (από την Λομβαρδία μέχρι το Τορίνο και την Νάπολη), τα τελευταία εικοσιτετράωρα συνεχίζει να αυξάνεται η πίεση επί των δημόσιων νοσοκομείων.

Τόσο που την ώρα αυτή, έξω από πολλά νοσοκομεία της Νάπολης, δεκάδες ασθενείς με κορονοϊό παραμένουν μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητα περιμένοντας να ελευθερωθούν κλίνες στους θαλάμους ή στα έκτακτα περιστατικά. Γιατροί και νοσηλευτές τοποθετούν έξω από τα ΙΧ φιάλες οξυγόνου, για να βοηθήσουν –όπως μπορούν– τους ασθενείς που αντιμετωπίζουν εμφανή αναπνευστικά προβλήματα.

Σήμερα καταγράφηκαν 32.616 νέα κρούσματα και 331 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 191.144 διαγνωστικά τεστ. Κάθε 100 τεστ, προέκυπταν 17 θετικοί στον ιό, ποσοστό ίδιο με εκείνο των προηγούμενων είκοσι τεσσάρων ωρών.

Το Σάββατο τα νέα περιστατικά ήταν 39.811, ενώ καταγράφηκαν 425 νέοι θάνατοι. Από την αρχή της επιδημίας, στην χώρα έχασαν την ζωή τους 41.394 άνθρωποι.

ΑΠΕ

Back to top button