Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Μικρό-μικροβιολογικό εργαστήριο του ΕΠΑΛ Άργους Ορεστικού (βίντεο)

Τα δύο τελευταία χρόνια τρέχει στο σχολείο ΕΠΑΛ Άργους Ορεστικού το πρόγραμμα ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ. Το Ιατρικό και βιολογικό εργαστήριο της σχολικής κοινότητας συμμετείχε και τις δύο χρονιές με τη διδακτική μέθοδο της προσομοίωσης. Είναι βιωματική μέθοδος στην οποία συμμετέχουν οι μαθητές αναλαμβάνοντας ρόλους, κατά τους οποίους ενεργούν όπως θα ήταν αν εργάζονταν και σε ένα πραγματικό εργαστήριο.
Την περσινή χρονιά οι μαθητές βίωσαν τις τεχνικές ενός αιματολογικού εργαστηρίου και φέτος ενός μικροβιολογικού. Μία από αυτές τις εργαστηριακές μεθόδους είναι και η τεχνική της φυγοκέντρησης.
Αυτή παρουσιάζουν οι μαθητές του φετινού εργαστηρίου, στο πλαίσιο της δράσης «το μικρό βιο-μικροβιολογικό εργαστήριο» με τη βοήθεια της φυγοκέντρου που μας εξόπλισε το πρόγραμμα ΜΝΑΕ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ, ΤΟΥ Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ «Μ. ΓΙΑΝΝΟΥΣΗ» ΚΑΙ «Σ. ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΚΑ» ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΥΞΉΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑΣ.
ΕΠΑΛ Άργους Ορεστικού

Back to top button