Ελλάδα

Αναστέλλονται έως 30/11 οι εξετάσεις οδήγησης – Τι επιτρέπεται

Αναστέλλεται έως και τις 30 Νοεμβρίου 2020 η διενέργεια θεωρητικών εξετάσεων και δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς που αφορά στις μοτοσικλέτες και στα αυτοκίνητα (κατηγορίες ΑΜ, Α1, Α2, Α, Β & ΒΕ) με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης και αφορά διευκρινίσεις επί της ΚΥΑ 4899/06-11-2020 (ΦΕΚ Β’) για τα «έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19».

Αντίθετα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών, επιτρέπεται η διενέργεια:

Μαθημάτων θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης υποψηφίων για την απόκτηση άδειας οδήγησης για φορτηγά και λεωφορεία (κατηγορίες C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D & DE).

Μαθημάτων περιοδικής κατάρτισης Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) μεταφοράς εμπορευμάτων/επιβατών.

Θεωρητικών εξετάσεων και δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων των ως άνω κατηγοριών.

Θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων για την απόκτηση ΠΕΙ.

Η διενέργεια των ανωτέρω υλοποιείται υπό την προϋπόθεση τήρησης των σχετικών μέτρων και κανόνων που έχουν οριστεί. Επιπροσθέτως, η διενέργεια των δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς και των πρακτικών εξετάσεων για την απόκτηση ΠΕΙ υλοποιείται υπό την προϋπόθεση ορισμού ενός υποψηφίου ανά εξεταστική επιτροπή.

Οι απαιτήσεις για τήρηση ελάχιστης απόστασης 1,5 μέτρου και μέγιστου αριθμού πέντε (5) εκπαιδευόμενων που ορίζονται, αφορούν στη διενέργεια μαθημάτων θεωρητικής εκπαίδευσης, μαθημάτων περιοδικής κατάρτισης ΠΕΙ και θεωρητικών εξετάσεων.

ΑΠΕ

Back to top button