Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Πάγωμα δημοτικών τελών για καταστήματα και επιχειρήσεις για το 2021

Στο πάγωμα των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων για επιχειρήσεις, σε απαλλαγές τελών για όσους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος πλήττονται από την υγειονομική κρίση αλλά και σε πρόσθετες διευκολύνσεις προς τους ανθρώπους της αγοράς προχωρά για το 2021 η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο κεντρικός δήμος πέραν της απόφασής του να μειώσει τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού κατά 12,5%, προωθεί μηδενικές αυξήσεις στα τέλη χρήσης πεζοδρομίων, πλατειών και κοινόχρηστων χώρων.

Την πρόταση της δημοτικής αρχής για πάγωμα των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων διατύπωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Κούπκας στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η σχετική εισήγηση εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή, ενώ το θέμα θα κατατεθεί προς τελική έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Η διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα αποδεικνύει ότι κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για τη στήριξη του επιχειρείν, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, που τόσο έχουν ταλαιπωρηθεί λόγω της παρατεταμένης υγειονομικής κρίσης, μέσα από μια δέσμη μέτρων, που ως στόχο έχουν την υποστήριξη των επιχειρήσεων και τη θωράκιση των θέσεων εργασίας», ανέφερε σχετικά ο κ. Κούπκας.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, από το νέο έτος προβλέπεται μια έκπτωση κατά 15% για τις επιχειρήσεις που θα καταβάλουν εμπρόθεσμα το σύνολο του ποσού που αντιστοιχεί στα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων. ‘Αλλωστε, σύμφωνα με τον κ. Κούπκα, θα διευρυνθεί σε έως και έξι ο αριθμός των δόσεων που προβλέπονται για την εξόφληση των τελών.

Επίσης, όπως έχει ήδη αποφασιστεί, οι επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους κατά την πρώτη φάση της υγειονομικής κρίσης απαλλάσσονται από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού. Οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες και επιχειρηματίες μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους προς τον δήμο Θεσσαλονίκης ηλεκτρονικά μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, ανάλογη μέριμνα για απαλλαγές τελών στις επιχειρήσεις θα ληφθεί και για την περίοδο του δεύτερου lockdown. Τέλος, παράλληλα με τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων, την πρόταση για μηδενική αύξηση ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή και για τα τέλη στάθμευσης στις ζώνες εφαρμογής του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης.

AΠΕ

Back to top button