ΓούναΚαστοριάΚόσμος

Κλείνει η Kopenhagen Fur!

Είναι το τρίτο μεγάλο δημοπρατήριο που κλείνει τα τελευταία χρόνια

Με ανακοίνωσή του χθες 12 Νοεμβρίου 2020, ο Jesper Lauge Christensen, Διευθύνων Σύμβουλος της Kopenhagen Fur του μεγαλύτερου δημοπρατηρίου γούνας στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι έχει ενημερώσει τους 300 περίπου υπαλλήλους της εταιρείας για την απόφασή του να κλείσει σταδιακά το δημοπρατήριο μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια.
Η Kopenhagen Fur έβλεπε τα τελευταία χρόνια τα κέρδη της να μειώνονται λόγω της πτωτικής πορείας της γουνοποιίας, ενώ είχε αναγκαστεί στο παρελθόν να μειώσει το προσωπικό της σε μία προσπάθεια να επιβιώσει. Οι χαμηλές τιμές πώλησης των γουνοδερμάτων, καθώς και το μεγάλο στοκ που υπάρχει στην αγορά λόγω της μειωμένης ζήτησης, σε συνδυασμό με την πανδημία και τις τελευταίες διαπιστώσεις για μετάλλαξη του ιού στα μινκ και πως αυτό μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα μελλοντικού εμβολίου, δεν αφήνουν ελπίδες για βελτίωση της κατάστασης στον κλάδο της γούνας. Η Kopenhagen Fur είναι το τρίτο δημοπρατήριο που κλείνει μέσα σε τρία περίπου χρόνια.
Η ανακοίνωση ενημερώνει τους πελάτες της Kopenhagen Fur ότι οι δημοπρασίες θα γίνουν το 2021 και το 2022, και ίσως και το 2023.
Το κλείσιμο της Kopenhagen Fur στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για το μέλλον του κλάδου της γούνας, ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια δείχνει ότι βαδίζει προς το τέλος του.

vegaia.gr

 

 

Back to top button