Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Ολοκαίνουρια παιδική χαρά στο 1ο Νηπιαγωγείο Άργους Ορεστικού

Μια ολοκαινούρια και σύγχρονη παιδική χαρά έχει πλέον το 1ο Νηπιαγωγείο Άργους Ορεστικού, καλύπτοντας τις ανάγκες ασφάλειας και ψυχαγωγίας των νηπίων και ικανοποιώντας ένα πάγο αίτημα των γονέων και των διδασκόντων.

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού, εδώ και καιρό, έχει ξεκινήσει σχέδιο εκσυγχρονισμού των σχολικών υποδομών και ανακατασκευής των παιδικών χαρών, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση, είτε από προγράμματα, είτε από ίδιους πόρους.

Το συγκεκριμένο έργο που αφορά στη διαμόρφωση του αύλειου χώρου του νηπιαγωγείου χρηματοδοτήθηκε από το ΥΠ.ΕΣ. και το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ. Περιλαμβάνει την προσκύρωση όμορου οικοπέδου και την συνένωσή του με το υφιστάμενο, προκειμένου να δημιουργηθεί επαρκής αύλειος χώρος.

Το μισό οικόπεδο πλακοστρώθηκε, ώστε να τοποθετηθεί κιόσκι, τραπεζόπαγκος, παγκάκια και κάδος απορριμμάτων και το υπόλοιπο διαμορφώθηκε με ελαστικό τάπητα, ώστε να τοποθετηθούν τα καινούρια όργανα παιδικής χαράς, σύμφωνα πάντα με τις σύγχρονες προδιαγραφές πιστοποίησης.

Ολόκληρο το οικόπεδο περιφράχθηκε, αποτελώντας έτσι έναν υποδειγματικό χώρο μάθησης και ψυχαγωγίας, τον οποίο οφείλουμε να σεβόμαστε και να διαφυλάττουμε.

Back to top button