ΓούναΚαστοριά

Μη ρίχνετε το ανάθεμα στους γουναράδες…

Κύριοι φιλόζωοι, που ρίχνετε το ανάθεμα στους γουναράδες, καλό θα ήταν πρώτα να σκεφτείτε τα εξής:
1) Οι προβιές των ζώων υπήρξαν το πρώτο ένδυμα του ανθρώπου.
2) Τα ζώα που εκτρέφονται για γουναρικά, δεν διαφέρουν από τα υπόλοιπα που τα χρησιμοποιούμε για να τραφούμε (πουλερικά, βοοειδή, ψάρια κτλ,).
3) Τα παράγωγα των ζώων εκτροφής, τα χρησιμοποιούμε . Το δέρμα τους π.χ. δερμάτινα παπούτσια, τσάντες, ζώνες κ.τ.λ., το γάλα, τα αυγά ….. γιατί όχι και την γούνα τους. (Προσοχή! Μιλάμε για για ζώα εκτροφής, και όχι άγρια ζώα. Οι γουναράδες δεν διαταράσσουν την φύση. Τους κυνηγούς να κυνηγήσετε).
4) Εδώ στα θερμά κλίματα είναι περιττό να φορέσουμε γουναρικά. Κάνουμε πολύ καλά την δουλειά μας με τα μάλλινα, (παράγωγο ζωικό και το μαλλί). Όμως στο βόρειο ημισφαίριο, όπου οι θερμοκρασίες είναι πολλοί βαθμοί κάτω από το μηδέν, είναι αδύνατο να ζεσταθείς, εκτός εάν χρησιμοποιήσεις γούνες ή και καθαρό μαλλί. Είναι θέμα επιβίωσης.
5) Όσοι υποστηρίζουν τα συνθετικά νήματα και τις γούνες, κάνουν ένα τεράστιο λάθος. Δεν είναι οικολογικά! Είναι παράγωγα του πετρελαίου, και για να σας δώσω να καταλάβετε, σκεφτείτε τις νάιλον σακούλες! Γιατί απαγορεύτηκαν;
6) Όταν παλιώσουν τα μάλλινα και τα γουναρικά , γίνονται ότι και το ανθρώπινο σώμα όταν πεθάνει, σε αντίθεση με τα συνθετικά που δεν αποσυντίθενται!
7) Οι γουναράδες της Δυτ. Μακεδονίας, έχουν μια τέχνη αιώνων, η οποία αποφέρει στο ελληνικό κράτος συνάλλαγμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, χρήματα τα οποία, όπως και του τουρισμού, διαχέονται στην κοινωνία.
Εγώ προσωπικά, καμιά σχέση δεν έχω με το αντικείμενο αυτό, είμαι φιλόζωος, δεν με πλήρωσε κανένας για να γράψω αυτό το κείμενο!
Όμως τρώω την μπριζόλα μου και το αυγό μου με τυρί φέτα, και προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα σφαιρικά και χωρίς εμπάθεια.
Άρτεμις Γκολογκίνα
Υ.Γ. τα ζωάκια συντροφιάς, (σκυλάκια – γατάκια) τα ταΐζετε με λαχανικά και όσπρια;

 

 

Back to top button