ΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

«Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη»: Ο Καστοριανός φοιτητής Παύλος Βαενάς αναλαμβάνει Αναπληρωτής Ύπατος Αρμοστής (βιογραφικό)

Φέτος, ο Παύλος  Βαενάς αναλαμβάνει τον ρόλο του Αναπληρωτή Ύπατου Αρμοστή και απαντά στην Ομάδα Επικοινωνίας τι σημαίνει το ΜΡΔ για τον ίδιο:
«Το ΜΡΔ έχει μία ιδιαίτερη σημασία για εμένα, καθώς αποτέλεσα συμμετέχων της πρώτης προσομοίωσης «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη» το 2016, γεγονός που επέδρασε καθοριστικά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και των ενδιαφερόντων μου. Την περσινή χρονιά υπηρέτησα το συνέδριο ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής στην οποία συμμετείχα ως εμπειρογνώμονας κατά τα μαθητικά μου χρόνια, της Επιτροπής για το Δικαίωμα του Παιδιού στην Εκπαίδευση, ενώ φέτος έχω τη χαρά και την τιμή να διατελώ Αναπληρωτής Ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Ένα τέτοιο εγχείρημα μόνο θετικά μπορεί να επηρεάσει τη σταδιοδρομία και την προσωπικότητα όσων έχουν την ευκαιρία να το βιώσουν εκ των έσω καθώς αποτελεί και μια εξαιρετική δυνατότητα αλληλεπίδρασης με ταλαντούχα και ενδιαφέροντα νέα άτομα»
Παύλος Βαενάς
Ο Παύλος Βαενάς είναι 20 ετών, κατάγεται από την Καστοριά και μένει στη Θεσσαλονίκη, όπου και διανύει το τρίτο έτος των σπουδών του στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Απέκτησε την πρώτη του εμπειρία Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών στην ηλικία των 15 ετών και έκτοτε έχει συμμετάσχει σε μία πληθώρα προσομοιώσεων, τόσο διεθνών όσο και ευρωπαϊκών θεσμών. Κύρια ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα είναι το διεθνές, το ευρωπαϊκό και το εργατικό δίκαιο, ενώ δεν κρύβει και τη μεγάλη του αγάπη για την εκμάθηση ξένων γλωσσών. Το ΜΡΔ έχει μία  διαίτερη σημασία για αυτόν, καθώς αποτέλεσε συμμετέχων της πρώτης προσομοίωσης «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη» το 2016, γεγονός που επέδρασε καθοριστικά στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και των ενδιαφερόντων του. Η συμμετοχή του για τρίτη χρονιά από τη θέση του Αναπληρωτή Ύπατου Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα συνιστά όχι μόνο μία μεγάλη τιμή αλλά και μια ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση.
Η εφετινή 5η Πανελλήνια μαθητική προσωμοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου “Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη” τελεί υπό την αιγίδα τόσο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, όσο και του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ. Παράλληλα, συμπίπτει με την επέτειο των 75 χρόνων από την Ίδρυση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η οποία εορτάζεται παγκοσμίως!
Θα πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτυακής (online) πλατφόρμας τηλεργασίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής συμμετοχή των μαθητών (χωρίς φυσική παρουσία), δεδομένης της ανάγκης τήρησης μέτρων αυξημένης προστασίας ενάντια στην εξάπλωση του COVID-19.
Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής και προετοιμασίας θα είναι διαθέσιμες πολύ σύντομα!

Back to top button