Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη – Γέμισαν οι ΜΕΘ

Σε ασφυξία έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και η κατάσταση χειροτερεύει ώρα με την ώρα. Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννακό, τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι εκτός ελέγχου καθώς οι ΜΕΘ έχουν γεμίσει και πλέον δημιουργούνται “ΜΕΘ εκστρατείας”.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ τονίζει πως οι ελάχιστες ΜΕΘ που λειτουργούσαν με προδιαγραφές ΜΕΘ (κατάλληλο εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό) εξαντλήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και τώρα πια λειτουργούν ως Μονάδες Εντατικής Θεραπείας οι χειρουργικές αίθουσες, θάλαμοι, μονάδες καρδιοχειρουργικές κ.α.

Ο κ. Γιαννακός αποκαλύπτει πως χθες όταν εφημέρευαν “Γεννηματάς” και “ΑΧΕΠΑ” στο πρώτο εισήχθησαν 30 ασθενείς με κορονοϊό και 21 ύποπτα κρούσματα, ενώ στο ΑΧΕΠΑ εισήχθησαν 70 ασθενείς με κορονοϊό. Στο “Γεννηματάς” νοσηλεύονται 56 θετικοί ασθενείς και 21 ύποπτα και στο ΑΧΕΠΑ 270 ασθενείς με COVID-19. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει πρόβλημα στο “Γεννηματάς” και άλλα νοσοκομεία είναι η διεκπεραίωση των υπόπτων κρουσμάτων λόγω καθυστέρησης έκδοσης των τεστ αφού δεν διαθέτουν μοριακό αναλυτή και στέλνουν πανεπιστήμιο και ιδιωτικό τομέα και κάνουν μια ή δυο ημέρες να εκδοθούν τα αποτελέσματα.

Στις ΜΕΘ το ΑΧΕΠΑ νοσηλεύει 34 ασθενείς διασωληνωμένους στα 37 κρεβάτια (δόθηκαν 5 κλίνες στην ανάνηψη) και στο Γεννηματάς 12 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, καθώς δόθηκαν 6 κλίνες στις χειρουργικές αίθουσες και λειτουργούν 16.

makthes.gr

Back to top button